Digidexo.com

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?


Aorta er den største arterien i kroppen --- slik at oksygenrikt blod å gå inn i hjertet. Enhver utvidelse av aorta kan alvorlig true hele kroppen.

Utvidelse

Ifølge Dr. William Cohn av Texas Heart Institute, er en forstørret aorta ikke normalt. Økningen i størrelse kan indikere degenerering av cellene i arterien. Selv genetikk kan spille en rolle, og størrelsen av aorta, kan variere fra en person til en annen, kan en forstørrelse være en indikasjon på en aortisk uorden.

Utvidelsesprosessen

Ifølge Gloucestershire aneurisme Screening Committee, er aortic utvidelse gradvis med bare noen få millimeter økning per år.

Risiko

Under utvidelse, strømmer blodet langsomt på grunn av et stort gap i arterien som skal fylles. Dette fører til en direkte negativ virkning på oksygentilførsel. Som blodårene svekkes, høyt blodtrykk at aorta bærer kan sprekke og føre til massive mengder blødning-potensielt forårsake død.

Forholdsregler

Når en aorta utvidelse blir påvist, er det viktig at det blir holdt under konstant observasjon. Overvåking kolesterol er også en god forholdsregel.

Aneurisme

Som aorta vevet blir mer syke, fortsetter utvidelse. Når aortic diameter måler 4 cm eller større, regnes det som en aneurisme. Hvis udiagnostisert, kan aneurismer slutt sprekke, som kan føre til døden.

Aneurisme Typer

Hevelse eller utvidelse av aorta kan deles inn i to typer: fusiforme og saccular. Den første er den lik utvidelse av hele aorta, mens den andre er utvidelsen av kun den ene halvdelen.