Digidexo.com

Hvor mye vitaminer bør kvinner ta?

Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i å opprettholde helsen til kroppen. Men for å få en daglig del av viktige vitaminer, vil en kvinne har å spise 5-9 porsjoner av frukt og grønnsaker. Vitaminer virker ikke under en "one size fits all" etikett for kvinner. En kvinnes ernæringsmessige behov kan være veldig konkret avhengig av deres livsstil, medisinsk historie og alder

Daglig Multi-Vitamin

Multi-vitaminer er bør være en topp prioritet for kvinner i alle aldre. De gir vitaminer og mineraler som kvinner trenger for god helse, men vanligvis ikke får nok av i kosten. Disse multi-vitaminer inneholder kosttilskudd som beskytter mot hjertesykdom, kreft og osteoporose, som kvinner kjører en risiko for å utvikle.

Hormonelle svingninger

Hormoner ofte ha en alvorlig innvirkning på en kvinnes fysiologi og humør hver måned. Studier har vist at under hennes fertil år, en kvinne trenger kosttilskudd for å balansere effekten av menstruasjon. Kalsium og vitamin D er spesielt nyttige. I en case-kontrollert studie med den potensielle Sykepleiere Sunn Study II, foreslo resultater som et kalsiumtilskudd betydelig redusert de følelsesmessige og selv fysiske symptomer på PMS. Et høyere inntak av vitamin D (som er viktig for opptaket av kalsium) redusere risikoen for PMS symptomer nesten halvert.

Gravide kvinner

Kvinner som er gravide eller ammer har behov for høyere nivåer av folsyre, som har vist seg å redusere risikoen for fødselsskader. Jern er også en anbefalt supplement siden gravide kvinner har en tendens til å få blodmangel. Kvinner som ammer generelt krever en sink supplement også, opp til 5 mgs.

Overgangsalder og Post-Menopause

Bivirkningene av overgangsalderen kan noen ganger behandles med kosttilskudd. Ifølge forskere ved University of Illinois i Chicago, NIH Center for Botanisk Kosttilskudd Forskning bemerket at supplement svart cohosh er effektive i behandling av virkningene av overgangsalderen som hetetokter, svetting, angst og søvnløshet. Eldre, post-menopausale kvinner også kreve mer kalsium for å hjelpe avverge utvikling av osteoporose.

Behov for ulik livsstil

Kvinner som er veganere eller vegetarianere krever ekstra B12 kosttilskudd sammen med jern og vitamin A, siden mange av disse næringsstoffene kommer fra dyr. Aktive kvinner som utøver flere ganger om dagen krever mer jern, siden jern er nødvendig for å hjelpe hemoglobin levere oksygen til kroppen i et større volum.

Betraktninger

Det er viktig å forstå hva en foreslått beløp for en vitamin er og hva som til slutt betyr. RDA (anbefalte kosten Allowance) og AI (tilstrekkelig inntak) er de mengder av et vitamin som er nødvendig for å holde kroppen sunn ved å unngå ernæringsmessige mangler. UL eller tålelig øvre inntak Nivåene er den maksimale mengden av daglige vitaminer som en person kan trygt ta uten å kjøre risikoen for en overdose eller alvorlig bivirkning. Disse beløpene er vanligvis ikke funnet på mat eller supplement etiketter, men kan bli funnet på offentlige nettsteder. The Food and Drug Administration bruker en annen måling, DV eller Daglig Verdi, som er ofte funnet på mat og supplement etiketter. Dette tallet representerer mengden av et vitamin som en person bør ha for en sunn, 2000 kalori-en-dagers diett. Forstå disse målingene før du legger kosttilskudd til kosthold.

Advarsler

Å ta for mange kosttilskudd kan være lett å gjøre. Vær forsiktig med å ta store mengder sink, kobber og fettsyrer. Disse vitaminene kan blokkere effekten av andre kosttilskudd og kan tidvis forstyrre effektiviteten av reseptbelagte medisiner. Mens en overdose av et kosttilskudd er sjelden, forekommer det av og til. Noen kosttilskudd er mer risikofylt å ta enn andre, og det er et større potensial for overdose med disse vitaminene. Alltid huske på UL (tålelig øvre inntak) av hver supplement tar du unngå en overdose. Viktigst, prøv å få det meste av vitaminer og mineraler fra kosten, og alltid sjekke med legen din før du starter en supplerende diett. Det er viktig å huske på at kosttilskudd er ikke en kur-all for hva feiler deg. De er ikke medisiner, de er heller ikke laget for å fungere som en erstatning for en sunn livsstil.