Digidexo.com

Hvordan du skal måle midjen

Hvordan du skal måle midjen


Ifølge Help Guide organisasjon, "For over tretti år, fett i kosten vår har vært betraktet som den skyldige i fedme, hjertesykdom og høyt kolesterol." Måle midjen din kan hjelpe deg å vurdere om du har overflødig magefett, noe som kan være en god indikator på at du kan sette din helse i fare. Selv om det er mulig å måle magen fett med medisinsk skanning utstyr, kan disse metodene være svært kostbart. En enklere metode for å anslå hvor mye fett du har på midjen din er med et målebånd.

Hvordan du skal måle midjen

•  Få en myk målebånd og plassere den ved din side. Trekk opp eller fjerne skjorta inntil midten er utsatt. Grab målebåndet og stå foran et speil for å sikre at du skal bruke den riktig.

Finn bekkenet delen av midjen din ved å trykke fingrene inn i overkroppen din. Som fingrene er presset inn i huden din, holde i bevegelse dem til du finner øverst på en svingete del av hoftebenet, kjent som hoftekam; dette vil være ditt utgangspunkt.

Loop målebåndet helt rundt midjen din, starter med "0" på toppen av hoftebenet. Sørg for at tapen er rett rundt midjen din, ikke dyppe lavere rundt tilbake da dette vil gi deg en unøyaktig lesing.

Mål midjen din. Stå rett opp og pust ut. Ikke suge i tarmen din. Pass på at du trekker båndet slik at det ikke er noen løse områder. Identifiser nummeret der "0" møter en rekke på båndet. Dette nummeret er midjemålet.

Hint

  • En livvidde over 40 inches eller 102 cm for menn, og 35 inches eller 88 cm for kvinner anses som høy risiko.