Digidexo.com

Short-Term Prognose for koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA for både menn og kvinner, ifølge Mayo Clinic. Også kjent som koronarsykdom, oppstår det når det er en innsnevring av de små blodårene som forsyner blod og oksygen til hjertet. Denne innsnevring kan føre til begrenset blodstrøm, og føre til muskel-og vevskade, sammen med koronar hjertesykdom. Tidlig oppdagelse og behandling er viktig for en positiv prognose.

Årsaker

Åreforkalkning er den viktigste årsaken til koronar hjertesykdom. Når plakk bygger seg opp på veggene i blodårene, fører det dem til å begrense. Når blodårene begynner å begrense, er blodstrømmen begrenset og påvirker kroppens evne til å flytte blod gjennom hjertet. Denne begrensningen er hva som forårsaker noen av de viktigste symptomene på koronar hjertesykdom.

Risikofaktorer

Det er mange risikofaktorer forbundet med koronar hjertesykdom. Livsstil atferd som øker sjansene for å utvikle koronar hjertesykdom er: røyking, en stillesittende livsstil, fedme, dårlig kosthold og alkohol / rusmisbruk. Arvelige faktorer spiller også en rolle som gjør at diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og en rekke andre eksisterende forhold. Vanligvis menn i 40-årene er i kategorien høy risiko, mens kvinner har en høyere risiko for å utvikle forholdene etter menopause.

Symptomer

Symptomer på koronar hjertesykdom inkluderer: brystsmerter og ubehag, også kjent som angina, kortpustethet, og tretthet med anstrengelse. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig påvisning av koronar hjertesykdom er nøkkelen til evnen til å kunne behandle og behandle tilstanden.

Behandlinger

Når koronar hjertesykdom har blitt diagnostisert, vil legen gi deg behandlingsalternativer. For tidlig stadium koronar hjertesykdom, livsstilsendringer, sammen med daglige doser av aspirin, anbefales å bremse utviklingen av sykdommen. Andre endringer inkluderer å redusere saltinntaket, spise et sunt kosthold, røykeslutt og regelmessig mosjon. Det er også viktig å kontrollere blodsukkeret ditt, hvis du er diabetiker. For avansert koronar hjertesykdom, kirurgi kan anbefales. Kirurgiske alternativer kan inkludere angioplasti, hvor en stent er satt inn for å holde fartøyet åpne eller bypass-kirurgi.

Prognose

Korttids prognose for koronar hjertesykdom avhenger av alvorligheten av tilstanden og den fasen der det ble oppdaget. Hvis fanget tidlig, kan endringer i livsstil være nok til å holde sykdommen i sjakk. Dersom disse endringene blir gjennomført, kan sykdommen styres uten kirurgi og videre progresjon. For de med mer avanserte tilfeller, hvor operasjonen er anbefalt, er prognosen Korttids basert på personens evne til å komme seg etter en så stor operasjon.