Digidexo.com

Hva er noen tegn på depresjon?

Hva er noen tegn på depresjon?


Ifølge Mayo Clinic, depresjon er en av de mest vanlige helsetilstander i verden. Depresjon kan styres svært effektivt. Identifisere tegn og symptomer på depresjon vil hjelpe deg å søke legehjelp som du trenger. Depresjon kan ikke disponeres alene. Hvis du føler at du lider av depresjon, ta kontakt med en mental helse profesjonell for å begynne evalueringen.

Vedvarende Sadness

Tristhet er en normal følelsesmessig reaksjon på en opplevelse for livet. Tristhet er definert som en følelse som ligner på en følelse av hjelpeløshet, sorg, elendighet og sorg. Hvis dine følelser av tristhet har vedvart i mer enn to uker, og du ikke forstår årsaken til tristhet, kan du bli håndtere depresjon. Tristhet kan gjøre at du føler deg som om du lever i et sort hull, eller at du er livløs og tom.

Endring i vekt

Noen mennesker opplever at når de er deprimerte de mister appetitten, og dermed gå ned i vekt. Andre finner at de krever fet mat med mye karbohydrater. Hvis vekten din har økt eller redusert med 5 prosent på en måned, som er ansett som en betydelig vektendring.

Endring i søvnvaner

Ifølge National Institute of Mental Health, søvnløshet, tidlig morgen våkenhet og overdreven sove er alle symptomer på depresjon. Selv om den deprimerte personen er å få en rimelig mengde søvn, finner han ofte at han våkner trøtt. Dette utmattelse kan vare hele dagen.

Tap av interesse for aktiviteter

Ifølge Mayo Clinic, kan depresjon være tydelig når du ikke lenger har interesse for aktiviteter som du en gang funnet behagelige. Du kan også oppleve at du ikke har noen interesse i å gjøre din normale daglige aktiviteter. Du kan oppleve at du ikke lenger har interesse i å gjøre sengen din, går tur med hunden eller rengjøring huset ditt. Ifølge National Institute of Mental Health, kan et tap av interesse for sex også være et symptom på depresjon.

Energitap

Tap av energi kan påvirke livet ditt i en veldig stor måte Tap av energi kan føre til at du unngår sosiale interaksjoner, noe som kan resultere i tapt tid fra arbeidet. Dette gjør det også vanskelig for deg å engasjere seg i aktiviteter med familie og venner. Når dine forpliktelser er kompromittert, kan dette forverre effekten av depresjon.

Følelsen av verdiløshet

Følelsen av verdiløshet er vanlig blant folk som handler med depresjon. Hvis du lider av depresjon, kan du føle deg som om du ikke er god nok. Selvtilliten kan være ekstremt lav og komplimenter kan føles som løgner. Å tro noe godt om deg selv kan føle seg umulig.

Tanker om døden eller selvmord

Mange mennesker som lider av depresjon har tanker om døden eller selvmord. En person arbeider med depresjon kan føles som om det er ingen annen vei ut av smerten. Men depresjon kan styres. Hvis du har å ha selvmordstanker, kontakt et familiemedlem, venn eller lege umiddelbart.