Digidexo.com

Hva Foods Make Your Breath stinker?

Hva Foods Make Your Breath stinker?


Kaffedrikkere er kjent med den ubehagelige kaffe pusten som vanligvis kommer sammen med at kremet krus morgen java. Løk, hvitløk og andre stikkende matvarer folk elsker å spise er også beryktet for begroing opp pusten. Dårlig ånde kommer fra en rekke ganger overraskende kilder på middagstallerkenen.

Bitter og sure matvarer

Løk og hvitløk starte ut med en kraftig aroma. Disse matvarer inneholder svovelforbindelser som skaper lukt. Hva mer er, når de er fordøyd og fordelt over hele kroppen, er denne lukt utåndet gjennom munnen.

Sure matvarer skape et miljø i munnen som stimulerer veksten av bakterier som i sin tur produserer disse stinkende svovelforbindelser. Sure matvarer som fører til dårlig ånde inkluderer terte grønnsaker og juice, for eksempel tomater og tomatjuice. Dessverre for koffein elskere, kaffe også faller inn under denne kategorien. Hvis du må ha en morgen pick-me-up, bør du vurdere å bytte til sort te, som ikke bidrar til dårlig ånde hvis det ikke er over-sukret.

Sukkerholdige Snacks

Bakterier spiser sukker, noe som gjør søtsaker en no-no for personer som ønsker å holde pusten frisk. Sjokolade, kremet desserter, sukkerfylt godteri og sukker bruk sukker som drivstoff, reprodusere i munnen og emitting svovel. Enda verre, bidrar sukker til plakk og tannråte, som fortsetter den onde lukt syklus.

Protein og Dairy

Ufullstendig nedbrytning av laktose proteiner i meieri føre til aminosyre buildup på tennene og tungen. Disse syrer omdannes av bakterier til svovelforbindelser som forårsaker dårlig ånde. Melk, ost, yoghurt - og i mindre grad, kjøtt, fisk og bønner - alt bidrar til dette problemet hos følsomme individer. Folk som er laktoseintolerante er spesielt utsatt for dårlig ånde fra melkeprodukter.

Alkohol

Alkohol er et tørkemiddel som tørker ut munnen, og tørr munn er en ledende årsak til dårlig ånde. Når folk spise eller drikke tørkemidler som alkohol, er spytt ikke er tilstede i tilstrekkelige mengder til å vaske bort stinkende bakterier og holde pusten frisk.

Good-Breath Foods

Matvarer som fukte munnen og øke alkalitet hjelp friske dårlig ånde. Først, drikke mye vann for å fortynne og vaske bort lukt-produserende bakterier. Under eller etter måltider, spiser alkaliske matvarer for å nøytralisere syrer som fôrer bakterier. Friske urter som eukalyptus, kardemomme, kanel og persille inneholder forbindelser som ødelegger eller nøytraliserer lukt-bakterier. High-fiber matvarer hjelpe deg å produsere nok spytt til å vaske bort bakterier, og hjelper kroppen å regulere fordøyelsesproblemer som kan bidra til dårlig ånde.