Digidexo.com

Nail Misfarging og Sykdommer

Sykdommer og lidelser afflicting negler og tåneglene er vanlig. Noen ganger fører de til misfarging eller unormal vekst. Noen årsaker til spiker lidelser er traumer til spiker, genetisk disposisjon, infeksjoner og sykdommer. For riktig diagnose og behandling, ta kontakt med helsepersonell. En diagnose av spiker misfarging og sykdommer er basert på en fysisk eksamen, laboratorietester og muligens bildebehandling prosedyrer.

Onychomycosis

Onychomycosis er en soppinfeksjon av neglene som påvirker tåneglene mer enn negler. Soppen er smittsom og kan spres gjennom direkte kontakt med noen som allerede har de infeksjon, eller ved kontakt med en overflate med soppen stede, for eksempel badekar eller gulv. Eldre mennesker, personer med diabetes og personer med dårlig sirkulasjon i føttene er utsatt for soppinfeksjoner. Utseendet av infiserte negler omfatter flekker av hvit eller gul misfarging for mindre infeksjoner, og en kalkholdig, hvit skala som sprer seg under neglen overflate. For mer alvorlige infeksjoner, neglene tykkere, blir deformert og misfarget, og kan løsne fra neglesengen. Neglene kan bli så tykk at de ikke kan bli kuttet med normal pedikyr utstyr, noe som resulterer i ytterligere smerte og ubehag.

Grønn Nail syndrom

Den bakterien Pseudomonas er ansvarlig for grønn spiker syndrom. Folk som har sine hender soaking i vann, såpe eller vaskemiddel for lange perioder av gangen er utsatt for denne infeksjonen. Spikeren blir en nyanse av grønt når denne infeksjonen oppstår.

Tinea Unguis

Tinea unguis, en type soppinfeksjon, kalles også ringworm av negler. Den er karakterisert ved fortykning av spiker, misdannelse, og eventuelt tap av negleplaten. Personer med fotsopp har større sjanse for å pådra denne infeksjonen. Tinea unguis vanligvis forekommer oftere på tå negler i stedet for negler. Dette soppinfeksjon sprer seg raskt i varme, fuktige miljøer. Spikeren blir en nyanse av gul-brun når denne infeksjonen oppstår.

Onychogryposis

De berørte negler av onychogryposis blir tykkere og har en økt krumning. Disse negler ligner også klør. Denne tilstanden kan være arvelig, eller kan også skyldes langvarig forsømmelse. Det er vanligvis sett i stortåen, men forekommer også i alle andre tær samt negler. Den berørte spiker blir sporete og ridged, og synes brun i fargen. Den krumning og fortykkelse vanligvis påvirker én side av spikeren mer enn den andre.

Beau linjer

Mennesker plaget med Beau linjer har horisontale sporete depresjoner på spikeren. Denne lidelsen kan være forårsaket av traumer, sykdom, underernæring eller metabolske påvirkninger. Som neglen vokser, noen ganger linjene forsvinner.

Psoriasis

Psoriasis kan påvirke negler og tåneglene samt hud. De fleste mennesker med psoriasis på neglene er også plaget med hud psoriasis. Nail psoriasis er ikke smittsom, og psoriasis generelt har en tendens til å være arvelig. Denne tilstanden kjennetegnes av en pitted og tørt utseende, med et fallenegleplaten. Platen kan den løsne fra neglesengen og kan bli rød, oransje eller brun, med røde flekker.