Digidexo.com

Hvilke makronæringsstoffer Do nøtter inneholder?

Hvilke makronæringsstoffer Do nøtter inneholder?


Nøtter er lav i mettet fett og levere et vell av viktige næringsstoffer, inkludert hver av de tre makronæringsstoffer: karbohydrater, fett og protein. Fordi disse tre makronæringsstoffer er viktig for å overleve, de er en viktig del av ditt daglige kosthold. Å spise nøtter er en næringsrik måte å sikre at du får nok av hver enkelt.

Karbohydrater i nøtter

Alle nøtter inneholder karbohydrater, som er en viktig energikilde. Karbohydrater også holde sentralnervesystemet, hjerne, hjerte, nyrer og muskler fungerer. De inneholder en god dose av kostfiber, en type karbohydrat som fremmer sunn fordøyelse og reduserer risikoen for visse helseproblemer som hjertesykdom. De fleste nøtter er også lav i totale karbohydrater, noe som gjør dem en næringsrik del av et vekttap diett. Mandler, for eksempel, inneholder 6 gram karbohydrater, inkludert 3 gram fiber mot de 25 gram kvinner trenger hver dag og de 38 gram menn trenger. Macadamia nøtter, pekannøtter, pistasjenøtter og valnøtter er flere eksempler på nøtter høy i fiber.

Fett i nøtter

Selv om nøtter inneholder mye fett, er det meste av det umettet fett. Umettet fett fremme hjertet helse ved å bidra til lavere kolesterol, ifølge American Heart Association. Fett er også viktig fordi de hjelper kroppen absorbere andre næringsstoffer og også fungere som drivstoff kilde. Valnøtter, for eksempel inneholde 18.5 g fett per ounce, men bare 1,7 g av den er mettet. En unse av pinjekjerner inneholder 19,4 gram fett, men bare 1,4 gram som er mettet. Velge nøtter som fettkilde er én måte å få de gunstige fett er nødvendig for god helse uten å forbruke for mye mettet fett.

Protein i Nuts

Protein er viktig fordi den fremmer sunn vekst og utvikling og hjelpemidler i vev reparasjon, hormon og immunsystem fungerer. Det fungerer også som en kilde til energi. Kvinner trenger 46 gram og menn 56 gram protein hver dag. En unse av paranøtter leverer 4 gram protein; samme mengde mandler leverer seks gram protein. Pinjekjerner inneholder 7 gram protein per unse, og valnøtter, pistasjenøtter og cashewnøtter inneholder små mengder protein også.

Nøtter i kosten

Sats på lav-salt eller usaltet nøtter fordi for mye natrium kan øke blodtrykket, slik at du på et høyere risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Flavored nøtter kan være høy i sukker. Dine beste spillene er rå og ristede nøtter. Fordi nøtter er så kaloririk, hold deg til en 1-unse servering. Tilsett hakkede nøtter, for eksempel valnøtter eller pekannøtter, til en spinat salat, eller rulle myk ost, for eksempel geit, i hakkede nøtter og serverer den med hele korn crackere for en næringsrik forrett eller snack. Hakkede nøtter legge smak og ernæring til sjømat salat, pastasalat og bakevarer også, bemerker Avner Laskin, forfatter av "Nøtter:. Mer enn 75 deilige og sunne oppskrifter"