Digidexo.com

Grunner til å strekke for god helse

Grunner til å strekke for god helse


Mens du strekker ofte ikke teknisk sett på som en øvelse i seg selv, er det en viktig del av en aktiv livsstil, og dens helsemessige fordeler er ofte undervurdert. Med dusinvis av ulike strekninger er tilgjengelige for deg, fra full kroppsbevegelser av yoga til muskel-spesifikke sports strekninger, ta et øyeblikk i dag for å utforske de mange måter som strekker seg kan forbedre helsen. Men husk, før du endrer trenings livsstil, konsultere legen din først for å sikre at stretching er riktig for deg.

Forbedret Muscle Vekst

Stretching er en av de beste måtene å øke din muskel fitness, rapporterer "Menns helse" magasinet, som anbefaler stretching mellom settene med vektløfting. Strekking kan øke muskelvekst på flere måter. For eksempel, det øker blodstrømmen til området, og gir muskelen med oksygen og næringsstoffer som glykogen og protein. I tillegg strekker forlenger muskelfibrene, og dermed bidra til å øke muskelstørrelse og styrke. Side helsemessige fordeler av økt muskelutvikling inkluderer økt evner i hverdagen løfting og presser, og en høyere metabolisme rate.

Forbedret Range of Motion

Stretching øker dine musklenes og sener 'utvalg av bevegelse og hever ditt nivå av fleksibilitet. Dette har mange potensielle helsemessige fordeler. For eksempel bidrar mer fleksibilitet i sener redusere risikoen for å oppleve microtrauma under trening. I tillegg hjelper kroppen din øke sitt utvalg av bevegelse bidrar til å forbedre fysiske prestasjoner, og kan beskytte mot skader relatert til bevegelse, for eksempel i sport.

Økt sirkulasjon

Stretching bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og flyten av blod gjennom kroppen din, som hjelper med generelle trivsel og kan selv bidra til å forbedre din generelle stemningen. Forbedre kroppens sirkulasjon gjennom strekk kan også bidra til å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer, som diabetes og hjertesykdommer.

Forbedret Joint Health

Stivhet og svakhet i leddene er en av de største bidragsyterne til tap av selvstendighet som du blir eldre og kroppen aldre. Regelmessig stretching kan bidra til å forbedre felles helse og redusere hastigheten på felles degenerasjon. Stretching kan også bidra til å redusere leddgikt-relaterte problemer, for eksempel stivhet og smerte, i vanlig berørte områder som håndledd, albuer, knær og nedre deler av ryggraden.