Digidexo.com

Hvordan Kast et Fjernet Tick

Hvordan Kast et Fjernet Tick


Av de ca 899 arter av flått over hele verden, mer enn 90 av dem bor i USA. Flått kan overføre sykdommer som Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber. Selv om ikke alle flått bærer disse patogener, hvis du har funnet en hake festet til huden din, trekke den ut omgående. Sørg for at hodet har forlatt såret for å redusere risikoen for en infeksjon. Du kan spare flåtten for fremtidig identifisering, bare i tilfelle du blir smittet. Ellers kast den slik at den ikke kan koble til et annet menneske.

Bruksanvisning

•  Plasser flåtten inn i et hardt plastbeholder og forsegle det tett for å spare flåtten for identifisering. Hvis du ikke har en beholder hendig, legg den på et stykke klar tape og brett tape over seg selv å fange flåtten.

Plasser flåtten inn rubbing alkohol for å drepe den hvis du ikke ønsker å lagre den for identifisering. Hvis du ikke har teknisk sprit, skylle den ned et toalett. Hvis flåtten er i en lukket beholder, kan du også kaste det i papirkurven.

Kast flåtten ved å knuse den mellom to steiner hvis du er utendørs og har ingen forsyninger hendig.

Hint

  • Etter avhending av flåtten, vask det berørte området av huden med varmt såpevann. DAB en antibakteriell salve på huden.
  • Håndter flåtten med pinsett, snarere enn fingrene, for å hindre den fra å reattaching til huden din.
  • Overvåke den delen av huden i de følgende ukene. Dersom du utvikler utslett eller symptomer på en influensa, bør du oppsøke lege umiddelbart for en Lyme sykdom test. Tidlig behandling av denne sykdommen er kritisk for å forhindre farlige komplikasjoner.
  • Når du trekker flåtten ut av huden din, unngå å klemme den med pinsett. Dette kan føre til at det å slippe kropps sine væsker inn i såret, noe som kan øke risikoen for å bli smittet med en sykdom.