Digidexo.com

Negative effekter av Fosamax

Fosamax er en reseptbelagte medisiner som behandler form av osteoporose som oppstår som et resultat av steroider eller postmenopausale symptomer. Det er en biphosphonate. Fosamax fungerer ved å endre den syklus i hvilken knoklene form og deretter bryte ned inne i legemet. Det bremser forverring av bein og hever benmasse. Som med alle typer reseptbelagte medisiner, er det mulige negative bivirkninger forbundet med Fosamax.

Gastrointestinal Tract Problemer

Fosamax bruk resulterer ofte i ulike mage- og tarmkanalen problemer. Noen vanlige gastrointestinale bivirkninger av Fosamax inkluderer obstipasjon (ekstrem forstoppelse), magekramper, oppblåsthet, kvalme, og spiserør sårdannelse.

Generelle Negative effekter

Noen generelle negative effektene er relativt vanlig blant Fosamax brukere. Noen av disse bivirkningene er øyeproblemer, endringer i smak, utslett, beinsmerter, muskelsmerter og leddsmerter.

Svimmelhet

Svimmelhet er en annen negativ effekt av Fosamax. Det kan være ledsaget av følelser av å være ør og mild hodepine. Også noen mennesker oppleve influensalignende symptomer ved initial Fosamax bruk.

Alvorlige bivirkninger

Det er også sjansen for alvorlige, potensielt farlige bivirkninger av Fosamax. I tilfelle av alvorlige bivirkninger, kontakt lege umiddelbart. Disse negative effektene er blodig oppkast; ekstrem hoste; allergiske reaksjoner symptomer (som utslett, tetthet i brystet, hevelse, og bryte ut i elveblest); ekstrem halsbrann; peeling, blemmer, hoven hud; mørk eller blodig avføring; munnsår; kjeve hevelse eller smerte; dvelende sår hals; vanskeligheter med å svelge; og magesmerter.

Hud bivirkninger

Noen mennesker opplever også dermatologiske bivirkninger fra Fosamax. Erythema er en hudsykdom som er brakt på av opphopningen av kapillærene, og forekommer noen ganger etter å ha tatt Fosamax. Toksisk epidermal nekrolyse er en potensielt dødelig hudsykdom som kommer om fra medisinering reaksjoner, og kan muligens skje fra Fosamax også.