Digidexo.com

Saw Palmeto bivirkninger

Saw Palmeto bivirkninger


Saw Palmetto er en plante som vokser i det sørøstlige USA. Bærene er den komponenten av planten brukes til å lage legemidlet. Så Palmetto er vanligvis brukt for å lindre symptomer forbundet med en forstørret prostata, og blir noen ganger brukt i behandlingen av minsket urinstrøm. Det har også funnet anvendelse som en behandling for magesmerter, tarmproblemer, bronkitt og blæreirritasjon.

Vanlige bivirkninger

Noen av de vanligste bivirkninger av å bruke så Palmetto kan være kramper, diare, impotens, kvalme, problemer med vannlating og magesmerter. Disse kan oppstå på grunn av anti-inflammatorisk effekt av så Palmetto. For å lindre disse symptomene, slutte å ta så Palmetto. Snakk med legen din dersom du tar noen reseptbelagte medisiner mens på så Palmetto, da disse bivirkningene kan ha oppstått på grunn av interaksjoner mellom reseptbelagt legemiddel, og så Palmetto.

Graviditet

Saw Palmetto bør ikke tas under graviditet eller mens du ammer uten først å konsultere en medisinsk faglig, som så Palmetto kan være utrygt for et foster og en sykepleier spedbarn. Ikke gi dette eller andre urte supplement til et barn eller baby uten først å konsultere en medisinsk faglig.

Alvorlige bivirkninger

Noen brukere av så Palmetto kan oppleve alvorlige bivirkninger, inkludert hevelse i ansikt, lepper og munn. I tillegg, så Palmetto kan samhandle med andre legemidler eller natur medisiner du tar. I tillegg er unormal tretthet, gulsott, mørk urin og lys avføring er tegn på alvorlige reaksjoner på Saw Palmetto. Hvis noen av disse symptomene oppstår, ta kontakt med en medisinsk faglig umiddelbart.

Advarsel

Før du starter et regime som inkluderer inntak av så Palmetto, be om en BPH (benign prostatahyperplasi) diagnose fra legen din. BPH er et annet begrep for prostatakreft. Hvis du er over 50 år gammel, sørg for at du planlegger en rutinemessig prostata eksamen hvert år. Når du tar så Palmetto, er det viktig å forstå at det er ikke en medisin, og bør betraktes som en urte reliever.

Hormonelle og seksuelle bivirkninger

I noen menn og kvinner, så Palmetto kan føre til seksuelle og hormonelle problemer, inkludert problemer med å opprettholde en ereksjon, til en endring i samlet ønske om å ha sex og ømme bryster. Disse bivirkningene opptrer oftest hos menn og kvinner som også tar hormonelle medisiner, for eksempel p-piller eller Propecia.