Digidexo.com

Hvordan Test Peripheral Vision Up Close

Hvordan Test Peripheral Vision Up Close


En test for sidesynet gir informasjon om hvor godt du ser nærbilder gjenstander til siden mens stirrer rett fram. Testing sidesyn er viktig fordi et tap av sidesynet kan være et symptom på sykdom eller problemer med hjernen.

Bruksanvisning

•  Stirr rett fram, og uten å snu hodet eller øynene sjekke for uskarphet på kanten av din visjon. Uskarphet er en av de "B" s forbundet med tap av sidesynet. Den andre "B" er bumping. Dulter borti gjenstander sammen med deg kan også være et symptom på redusert sidesyn. Dersom du opplever "uskarphet" eller "bumping", kan det tyde på at du har mistet noen sidesynet og trenger en synsundersøkelse.

Kontakt øyelege eller en optiker for å planlegge en synstest. Øyeleger og optikere er spesialister på øye og visjon omsorg og er opplært til å utføre synsundersøkelser og tolke resultatene. For å teste grundig for redusert sidesyn, flere synsundersøkelser er nødvendig.

Start med en konfrontasjon synsfeltet eksamen. For denne testen, vil legen be deg om å dekke det ene øyet og stirrer fremover med udekket øyet. Mens du sitter foran deg, vil legen bevege hånden hennes og ber deg om å fortelle henne når du ser det. Hvis du ikke ser hennes hånd i alle posisjoner, vil hun gjøre flere tester.

Progress til en automatisert perimetri eksamen. For denne eksamen, vil du stirrer på et objekt på en konkav overflate. Når du ser et lite lys flash til siden, vil du trykker på en knapp. Legen bruker svarene dine til å avgjøre om du har et tap av sidesynet. Hvis du gjør det, vil hun gjennomføre en test for å kartlegge din side visjon.

Kart sidesynet med Goldmann felttest hvis sidesynet svekkes. I løpet av denne eksamen, vil du stirrer på et objekt i sentrum av en skjerm som er tre meter fra dine øyne. Du vil fortelle legen når du kan se et objekt ut til siden. Denne eksamen brukes til å kartlegge hvor mye av sidesynet er intakt eller mangler.

Tips og advarsler

  • Få regelmessige årlige synsundersøkelser hvis du har en sykdom som diabetes som forårsaker skade øyet.
  • Få periodiske øyeundersøkelser selv om du ikke har en sykdom som kan føre til synsproblemer. Noen øyeproblemer kan bli alvorlig før de påvirker din visjon.
  • Synstap kan gjøre livet utfordrende og føre til andre helseproblemer. For eksempel folk med dårlig syn ofte ikke kan kjøre lovlig. Når synet er dårlig og kan ikke korrigeres med briller eller kirurgi, er du mer utsatt for fall og beinbrudd.
  • Ikke overse synsproblemer. De tidligere øyne og synsproblemer blir oppdaget, jo mer vellykket de kan behandles.