Digidexo.com

Prevensjon piller for behandling av akne

Det er mange årsaker til akne, men for tenåringsjenter og unge kvinner i 20-årene og 30-årene, varierende og ubalanserte hormoner kan spille en betydelig rolle i utholdenhet av kviser. P-piller kontrollere hormoner og kan bidra til å redusere eller eliminere mild akne. Noen merker av p-piller er FDA godkjent for å behandle akne; Men disse er ikke de eneste som kan være effektive.

Fakta

Ofte kvinner som opplever kviser, eller en forverring av deres akne på visse tider av måneden (for eksempel i nærheten av deres menstruasjonsperioder) kan i det minste delvis klandre sine hormoner for deres tilstand. Regelmessige kombinasjonen p-piller består av to typer hormoner: østrogen og progestin (syntetisk progesteron). Når du er på prevensjon i 3 måneder og kroppen justerer seg til den nye medisinen, kan prevensjon hjelpe flate ut dine hormoner og holde dem fra varierende i løpet av måneden, noe som kan ofte betydelig reduserer alvorlighetsgraden av akne.

Typer

To typer kombinasjons p-piller har blitt godkjent av FDA for behandling av akne. Disse pillene er Ortho McNeil er Ortho Tri-cyclen og Bayers YAZ. Men dette betyr ikke at andre p-piller er ikke like effektive, eller enda flinkere til å behandle akne. Det betyr ganske enkelt at Bayer og Ortho McNeil betalt for å ha kliniske studier utført med sine piller spesielt for behandling av akne, som tillater dem å markedsføre sine produkter som akne behandlinger. Vanligvis kan en pille med høyere østrogeninnhold og en progestin med en relativt lav androgenicity indeksen være effektiv ved behandling av akne, som, ifølge Womenshealth.gov, "androgen stimulerer huden olje glands" og kan bidra til enda verre akne. Fordi hormonene i p-piller kan ha ulike virkninger på forskjellige kvinner, er det viktig å diskutere med legen din som p-pille vil være best for deg.

Time Frame

Ingen akne behandling er øyeblikkelig. Det er viktig å gi kroppen din tid til å tilpasse seg de nye hormonene du innfører til kroppen din før du kan være sikker på prevensjon pille effekter. De fleste leger og farmasøytiske selskaper anbefaler å gi p-pille tre måneder for kroppen å bli vant til det. Vanlige negative bivirkninger forbundet med p-pillen bør avta på denne tiden, og du bør begynne å se noen fordel i hudens tilstand. Hvis du etter fem eller seks måneder, er det fortsatt ingen tilfredsstillende endring i din akne, er det usannsynlig pillen du har valgt er et passende alternativ for deg.

Fordeler

Bortsett fra redusert akne, kan p-pille gir mange andre fordeler. Det kan ytterligere forbedre tilstanden til huden din og selv potensielt hindre den fra tidlig aldring fordi, ifølge Yale, hjelper østrogen til å opprettholde elastisiteten i huden din. Videre, fordi det jevner ut hormoner, kan p-pille redusere moodiness og PMS symptomer som er forbundet med hormonelle svingninger.

Advarsel

Mens P-pillen kan være et nyttig valg for kvinner med akne som er i fruktbar alder, er det viktig å huske at hormonbehandling kan ofte ha flere bivirkninger og komplikasjoner enn andre tradisjonelle akne medikamenter. Hvis du ikke er interessert i å bruke p-pille for prevensjons grunner, kan det være lurt å vurdere andre akne behandlinger først. Det er også viktig å huske at alle kvinner reagerer ulikt på medisiner, og selv om en pille kan behandle en kvinnes akne, vil det ikke nødvendigvis fungere for en annen kvinnes akne. Denne typen medisiner har en god del prøving og feiling forbundet med det, og det kan ta et par prøver å finne en p-pille som har få bivirkninger, og hjelper til med din akne.