Digidexo.com

Årsaker til kronisk blære infeksjon

Kroniske blære infeksjoner påvirke både menn og kvinner. Men de er mer vanlig hos kvinner. Hver kvinne vil trolig oppleve minst en blære infeksjon i hennes levetid, mens en mann kan aldri avtale med en infeksjon. Infeksjoner er vanligvis mild, der lider gjenopprette innen en uke. I noen tilfeller lider avtale med tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Fordi en tilsynelatende mild blære infeksjon kan intensivere og føre til andre helseproblemer, er det viktig å finne årsaken til tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

Typer

Det finnes to typer av blære infeksjoner: øvre urinveier og nedre urinveisinfeksjoner. Begge typene er vanligvis forårsaket av bakterier som kommer inn eller utvikler inne i urinrøret. Hos kvinner kan bakterier fra samleie, og bruk av en diafragma forårsake en infeksjon. Menn vanligvis utvikle bakterier i urinveiene etter å ha ventet for lenge med å tømme blæren.

Identifikasjon

Tegn og symptomer på en blære infeksjon varierer. Du kan oppleve milde symptomer, som mage eller bekken press. På den annen side, kan du avtale med smertefulle eller plagsomme symptomer som alvorlig bekkenløsning, hyppig vannlating, smertefull vannlating og feber. Blære infeksjon symptomer vanligvis utvikle seg raskt. Avhengig av alvorligheten av infeksjonen, kan blod være tilstede i urinen.

Effekter

Hvis venstre ubehandlet, kan blære infeksjoner utvikle seg til en nyre infeksjon, som er en alvorlig helsetilstand. Dette skjer når bakterier i nedre eller øvre urinveier rømmer inn i blodet, og reiser til nyrene. Avslørende tegn på en nyre infeksjon er smerter i øvre rygg og sider, høy feber, kvalme og frysninger. I motsetning til blæren infeksjoner, som kan svare på selv-behandling, nyre infeksjoner krever antibiotika.

Betraktninger

Samleie er en vanlig årsak til urinveisinfeksjoner hos kvinner. Imidlertid kan andre faktorer bidrar til kroniske infeksjoner. Hos kvinner, iført trange klær og venter for lenge med å urinere raser bakterier, som kan utløse tilbakevendende infeksjoner. I tillegg kan feil tørke etter avføring presse bakterier fra anus inn i urinrøret og forårsake en blære infeksjon hos kvinner. Med menn, kan en forstørret prostata blokkere riktige flyten av urin og forårsake en infeksjon.

Forebygging / løsning

Heldigvis finnes det mange måter å forebygge kroniske urinveisinfeksjoner. Etter å ha identifisert de forskjellige årsaker til infeksjonen, ta skritt for å opprettholde en sunn blæren. Kvinner kan begrense bruken av scented feminine hygieneprodukter og forsøke å tisse etter samleie for å skylle bakterier fra urinrøret. Både menn og kvinner kan drikke rikelig med væske, for eksempel vann og tranebærjuice, til å bekjempe infeksjoner.