Digidexo.com

Zocor medisin bivirkninger

Zocor, et kolesterolsenkende medisin, er forbundet med mange bivirkninger. Om 1 til 2 prosent av folk som bruker Zocor opplever alvorlige bivirkninger. Leger foreskrive denne medisinen til folk med farlig høye kolesterolverdier for å redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Zocor også kan stanse utviklingen av hjertesykdom.

Identifikasjon

Zocor er merkenavnet til generisk legemiddel simvastatin, og er i en klasse av legemidler som hemmer leverenzym som er nødvendig for å produsere kolesterol.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene knyttet til Zocor er hodepine, muskelsmerter, forhøyede leverenzymer, magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme og diaré.

Leverenzymer

På grunn av potensialet for forhøyede leverenzymer, bør personer med leverproblemer ikke bruke Zocor. Folk som drikker store mengder alkohol bør ha regelmessige blodprøver hvis du bruker Zocor.

Myopati

Zocor noen ganger fører til myopati, en tilstand som har symptomer på muskelsvakhet eller smerter, sammen med tretthet.

Rabdomyolyse

En annen betingelse knyttet til Zocor er rhabdomyolyse, hvor skjelettmuskelceller bryte ned og slipp et protein som kalles myoglobin i personens blod. Myoglobin kan hindre nyrene og forårsake nyreskade.