Digidexo.com

Non Kirurgisk behandling av periodontal sykdom

Periodontal sykdom, eller tannkjøttsykdom, er den ledende årsaken til voksen tap av tenner og er ofte behandlet med invasiv, smertefull kirurgi. Men retningslinjene tannlege behandling sier at periodontal helse bør oppnås med den minst invasive og mest kostnadseffektive prosedyrer mulig. Det er ikke-kirurgiske alternativer for behandling av tannkjøttsykdommer som kan fungere for mange mennesker.

Skalering og rot plan

Den mest kjente alternativ til kirurgi er skalering og rot planing. Fremgangsmåten involverer å rense de grunn overflater for å fjerne plakk og tannsten fra gummien lommer, og deretter å jevne ut roten for å fjerne bakterier. Siden tannlegen har å jobbe med tannrøtter, under tannkjøttet, skalering og rot planing kan være en lang og smertefull prosedyre. Imidlertid, etter behandling, mange pasienter som trenger ikke kirurgi, som er mye dyrere og smertefullt å gjenopprette fra.

Den siste avansement i skalering og rot plan er bruk av laser for å rengjøre under tannkjøttet. Dette gjør fremgangsmåten mer nøyaktig, noe som reduserer tiden det tar å fullføre prosedyren og smerten noen pasienter føler etterpå.

Perioprotect

Den siste alternativ til periodontal kirurgi er en enhet som kalles Perioprotect. Det er et brett du putter i munnen som leverer medisiner til dine tyggegummi lommer. Dette betyr tannkjøttsykdom kan nå bli behandlet hjemme, for bare noen få minutter hver dag.

Medisinen i skuffen dreper bakterier i tannkjøttet, og for noen pasienter, når bakteriene blir drept, tannkjøttet begynner å gro. Når tannkjøttet bli bedre, tannleger endre dosen eller styrken på medisin i skuffene. De fleste pasienter trenger å bruke skuffene selv etter at de er fullstendig helbredet for å forhindre tilbakefall av sykdommen. Hvis Perioprotect helbreder din tannkjøttsykdom, vil du ikke trenger kirurgi.