Digidexo.com

Tips for å unngå en frossen skulder

Tips for å unngå en frossen skulder


Frossen skulder er det vanlige navnet for lim capsulitis. Skulderen er et kuleledd, hvor enden av humerus passer inn i kontakten på skulderblad (skulderblad). I en frossen skulder, er det tykkere og hevelse av den fleksible vevet som omgir leddet. Denne tilstanden er mest vanlig hos personer i alderen 40 og 60 og er mer vanlig hos menn enn kvinner. Det begynner noen ganger etter skulder kirurgi eller en fraktur av armen. Forekomsten er høyere hos personer som lider av diabetes, hjertesykdom, Parkinsons sykdom og hypertyreose. Forebyggende tiltak kan iverksettes, spesielt etter kirurgi og skade.

Erkjenner Tilstand

En person som er disponert for å utvikle denne tilstanden på grunn av tilstedeværelsen av en av betingelsene knyttet til det - for eksempel diabetes - bør se opp for symptomer. Hun bør søke råd hvis hun merker noen smerter eller stivhet når, for eksempel, er hun løfte armen for å børste håret. Tidlig oppstart av behandling kan hindre forverring. Denne tilstanden utvikler seg langsomt, så tidlige tegn bør ikke ignoreres.

Øvelser

Din lege eller fysioterapeut bør konsulteres før du starter et treningsprogram for skulderen. Gjør øvelsene på den andre siden, også. Sving armen i en pendelbevegelse, bakover og fremover, flere ganger. Ikke gjør dette til et punkt der det virkelig gjør vondt. Hekte hendene bak ryggen og raise; hold i noen sekunder, og gjenta et par ganger. Hold armen foran deg, parallelt med gulvet. Med den andre hånden, trekker armen tett inn til kroppen din i noen sekunder. Gjenta flere ganger.

In Case of Injury

I tilfelle av skade eller operasjon (etter å ha konsultert legen din), bruk anti-inflammatoriske medisiner hvis dette har blitt foreskrevet. Bruken av en ispose til det berørte området kan bidra til å redusere hevelse hvis traumer har oppstått. Opprettholde gode nivåer av omega-3 i kosten hjelper også vakt mot inflammatoriske tilstander. Behandlingsregimer for tilknyttede forhold, slik som diabetes og hjertesykdommer, bør følges.