Digidexo.com

Diett for en ADHD Child

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er den mest utbredte barndom uorden. Barn med ADHD har problemer med å kontrollere deres aktivitet og atferd. De føler seg ofte annerledes enn sine jevnaldrende. Medisinering og atferdsterapi brukes til å hjelpe kontroll ADHD symptomer. Mange leger og foreldre bruker kosttilskudd endringer i forbindelse med standard behandling for å lindre ADHD symptomer.

ADHD

ADHD påvirker ca 18 prosent av barndommen befolkningen. Det er preget av manglende evne til å konsentrere seg, hyperaktivitet og impulsivitet. Noen symptomer ADHD barn utstillingen forbundet med atferdsforstyrrelse og / eller opposisjonell atferdsforstyrrelse (Se Referanse 2).

Kunstige tilsetningsstoffer

Mat og ADHD har blitt koblet sammen i mange år. Til dags dato er det ingen vitenskapelige studier som støtter bruk av radikale dietter for barn med sykdommen. Radikale dietter er de som forbyr alle former for bearbeidet mat, samt en rekke av frukt og grønnsaker. (Se referanse 1)

Det er bevis som støtter påstandene om at kunstige tilsetningsstoffer og farger øke hyperaktivitet hos barn. Som rapportert i juni 2009 utgaven av Harvard Mental Health Letter, fant forskere i England noen bevis for at tilsetningsstoffer øke hyperaktiv atferd hos barn. Deltakerne i studien var 153 førskolebarn (3 år) og 144 elementære barn (8-9 år). Deltakerne ble ikke diagnostisert med ADHD. Forskerne fant at å legge kunstige farger økte hyperaktivitet nivåer i alle barn. En annen studie utført av forskere ved Columbia og Harvard universiteter funnet å fjerne konditorfarge fra kostholdet av ADHD-barn er en tredjedel til halvparten så effektiv som den reseptbelagte medisiner Ritalin. Forskerne i alle studiene forsiktig at ikke alle ADHD barn er like følsomme for tilsetningsstoffer. (Se referanse 1)

Å finne ut om ditt ADHD barnet er følsomme for tilsetningsstoffer og kunstige farger tar tid og tålmodighet. Begynn med å fjerne de viktigste kildene til de mistenkte lovbrytere fra barnets kosthold. Junk food, godteri, fruktdrikker, brus og fargede korn alle inneholder kunstige farger og tilsetningsstoffer. Hold en dagbok der du fører opp matvarer forbudt og ditt barns oppførsel. Dersom barnets atferd bedres etter flere uker, kan han være utsatt for kunstige ingredienser. Forskere forsiktighet er det også en mulighet for at sukker er den viktigste årsaken og ikke feilende additivene. (Se referanse 1)

Et sunt kosthold

Forfattere av Harvard Mental Health Letter anbefaler et balansert kosthold som inneholder frukt og grønnsaker, umettet fett, proteiner og hele korn. Begrense matvarer som inneholder store mengder sukker, kunstige farger og tilsetningsstoffer, og enkle karbohydrater. Unngå eller begrense forbruket av fast food. Etter disse retningslinjene kan eller ikke kan forbedre symptomer på ADHD. De vil imidlertid forbedre den generelle helse og velvære for barnet. (Se referanse 1)