Digidexo.com

Hoste og astma

Astma er en kronisk tilstand preget av en betennelse i bronkiene (lungene "luftveiene). Som disse rørene inflame, de blir irritable og smalere, ofte forårsaker kortpustethet og tungpustethet. Hoste er blant de mest vanlige av symptomer assosiert med astma. Siden astma er ikke kureres, vil de fleste personer med astma har for å håndtere utbrudd av mild eller kronisk hoste.

Oppspytt

Hoste og astma er ofte forbundet med en sykdom som kalles astmatisk bronkitt. Når kontrakt, er astmatisk bronkitt ofte kombinert med et stoff som kalles oppspytt. Som kroppen begynner å bekjempe betennelse i bronkiene, det produserer masse mengder slim for å rense lungene og kroppen. Dette slimete blir ofte utvist fra kroppen via hoste. Når utenfor kroppen, blir det slim. Det er typisk en dempet grå, grønne eller gule farge, som er indikativ for lungeinfeksjon.

Hoste Variant

Astma er noen ganger kombinert med en tilstand som kalles hoste variant. Dette er når du hoster kommer ut tørr (uten oppspytt). Hoste variant astma varer vanligvis rundt seks til åtte uker, og er ikke forbundet med andre vanlige symptomer på astma, som tungpustethet eller kortpustethet.

Behandling

Enhver behandling som brukes til å regulere astmatisk hoste vil vanligvis kommer i form av anti-inflammatoriske medisiner eller inhalatorer som roer bronkial spasmer. Regelmessige astma medisiner bidra til å fremme respirasjon, men er vanligvis ikke lenger til stede mot lungebetennelse. Derfor, hvis hoste er kombinert med en luftveisinfeksjon som astmatisk bronkitt, antiviralt eller antibakterielt medikament kan være nødvendig. Konvensjonell kaldt medisin kan bidra til å begrense hoste, men vil ikke kurere symptomer og påvirker ikke hoste variant form for astma.

Forebygging / løsning

Forebygging av astmatisk hoste er alltid å foretrekke å behandle den. Prøv å unngå luftforurensning som allergener, pollen og passiv røyking så mye som mulig. Disse fungerer som irritanter for lungene og kan forverre hoste eller andre symptomer på astma. Hvis du har astma, ikke under noen omstendigheter røyke eller tygge tobakk, da disse vil ofte føre til lungebetennelse eller andre kroniske tilstander.

Advarsel

Den største faren for astma og hoste er at de vil utvikle seg til en mer alvorlig eller livstruende komplikasjon. Astma noen ganger fører til luftveis bronkitt, som igjen kan utvikle seg til lungebetennelse hvis forverres. Hvis du oppdager blod i oppspytt eller erfaring pustevansker kombinert med skarpe brystsmerter, bør du oppsøke lege umiddelbart.