Digidexo.com

Hvorfor folk mister håret?

Hårtap kan være svært belastende. Uten håret vårt, vi vanligvis føler seg mindre attraktive. Dette er enda mer plagsom for kvinner fordi mange menn har en tendens til å akseptere hårtap som en normal del av aldring. Det er mange grunner til at menn og kvinner mister håret.

DHT

DHT er et hormon som kan forårsake en mann å miste håret som han blir eldre. Men dette hormonet påvirker ikke alle menn siden noen er resistente. Skallethet har en tendens til å kjøre i familier, men det kan også hoppe over en generasjon. DHT bare påvirker håret på kronen av hodet.

Stress

Stress kan påvirke den menneskelige kroppen på mange måter. Langvarig stress kan føre til angst og håravfall. Stress er en uunngåelig del av livet og alle opplever stress på et eller annet tidspunkt. Hvordan du håndterer stress kan i stor grad påvirke din hårtap. Ta ekstra B-vitaminer og prøve å finne tid til å slappe av.

Dårlig kosthold

Våre hår består av ren keratin-protein. Når kroppen vår mangler de riktige byggesteinene til å vokse nytt hår, kan vi oppleve hårtap. Jern og protein er nødvendig for hårvekst. I tillegg kroppen bruker flere vitaminer som A, E og C for å forbedre helsen til hud og hår.

Sykdommer

Sykdommer kan også føre til hårtap. Noen av de viktigste sykdommer som påvirker veksten syklus av hår er lupus og diabetes. Kreft og kreft behandlinger som kjemoterapi kan også føre til hårtap. Men dette avhenger av type kreft og type cellegiftbehandling.

Hormonendringer

Hormonelle endringer kan også føre til hårtap, men disse effektene er vanligvis forbigående. Som vi alder våre hormoner endringer og vår kropp kan reagere når våre hormoner blir ute av balanse for lenge. Andre faktorer som kan bringe på hormonelle endringer er prevensjonsmidler som p-piller eller andre medisiner.