Digidexo.com

Bivirkninger av Palmitate

Palmitat eller Aquasol-A er en resept Vitamin A injeksjon gis til pasienter som lider av kronisk diaré eller infeksjoner, stress, meslinger eller sykdommer i øynene, bukspyttkjertel og mage. Til tross for dets effektivitet, palmitat utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

Bivirkninger fra palmitate oppstår vanligvis bare når pasienter får for mye av stoffet. Fordi palmitate gis ved injeksjon, slike overdoser er sjeldne.

Typer Overdose

Det finnes to hovedtyper av overdoser er mulig med palmitate: de som oppstår med en enkelt dose eller akutte overdoser, og de som oppstår på grunn av en opphoping av stoffet over tid, eller kroniske overdoser.

Time Frame

Kroniske palmitate doser oppstår vanligvis når voksne får 1 million enheter av stoffet per dag over tre dager eller lavere daglige doser for mellom to og 18 måneder, ifølge RxList. Barn har en tendens til å utvikle Palmitate overdose symptomer etter en til tre måneder for å motta 18 500 enheter per dag.

Overdose bivirkninger

Bivirkninger forårsaket av enten akutt eller kronisk overdosering av palmitate er tretthet, tap av matlyst, oppkast, leddsmerter, langsom vekst hos barn, irritabilitet, hodepine, tørr eller sprukken hud, hårtap og hudfarge mørkere.

Risiko

Palmitate overdoser har potensial til å forårsake toksiske effekter på leveren, noe som resulterer i hepatitt eller leverbetennelse, gulsott eller gulfarging av hud og øyne eller leversvikt. Noen pasienter utvikler leukopeni eller mangel på hvite blodlegemer hvis de blir utsatt for høye nivåer av palmitate, øker risikoen for bakterier, virus og sopp.