Digidexo.com

Hvordan fjerne plakk fra halsen blodkar

De viktigste blodkar i halsen påvirkes av plaque er de to store fartøyer på hver side av halsen er kjent som carotis. Arteriell plakk i carotis er farlig fordi det innsnevrer arteriene, og dermed redusere blodtilførselen til hjernen og presentere en større risiko for å få slag. Pasienter med arteriell plakk kan ta visse forholdsregler for å fjerne plakk fra sine nakken blodårene til å redusere risikoen for hjerneskade.

Hvordan fjerne plakk fra halsen blodkar

•  Spis en diett lav på fett og LDL (low density lipoprotein) kolesterol, for eksempel animalsk fett. Spis mer mat som inneholder HDL (High Density Lipoprotein) kolesterol, for eksempel olivenolje, nøtter og fisk som inneholder omega-3 fettsyrer.

Diskuter med legen din fordeler og ulemper med å ta en kolesterolsenkende medisiner (statin narkotika) for å bidra til å redusere plakk og betennelse. Ta alle medisiner som foreskrevet.

Tren regelmessig, utfører både aerobic og lett trening minst tre ganger i uken.

Opprettholde en sunn vekt til enhver tid. Hvis vektig, ta skritt for å reducein samsvar med legens anbefalinger. Konsultere Body Mass Index retningslinjer fra National Institutes of Health å overvåke utviklingen.

Ikke røyker sigaretter. Bli med et røykesluttprogram hvis du nå røyker og har problemer med å slutte. Følg alle rådene gitt å slutte å røyke.

Ta kontakt med legen din om blodfortynnende medisiner som aspirin eller warfarin, også kjent som coumadin. Diskuter bivirkninger av warfarin og sine evner til å fjerne plakk fra arteriene.

Diskuter blodtrykket med legen din. Ta medisiner for å senke høyt blodtrykk dersom legen foreskriver.

Rådfør deg med en hjerte-spesialist og gjennomgå en ultralyd og en angiograph å fastslå omfanget av noen innsnevring (stenose) eller blokkering i nakken.

Diskuter de to viktigste kirurgiske alternativer for å fjerne plakk fra carotis: angioplastikk med utposning og stenting (CAS), eller endarterectomi (CEA). Diskuter fordeler og risiko ved hver prosedyre.

under på samtykkeskjemaene for legen din å fortsette med fjerning av plakk hvis angiograph avslører blokkering i nakken blodkar. Foregår den riktige operasjon som indikert ved graden av innsnevring eller blokkering i karotidarterien.

Følg spesialist instruksjoner etter CAS eller CEA å prøve å forhindre plakk fra forming igjen. Ta alle medisiner som foreskrevet.

Fortsett å endre kostholdet til å bli tynn og redusere kolesterolet. Følg opp med kirurgen i form av testing og eventuelle endringer i symptomer etter behov.