Digidexo.com

Hvordan virker Takykardi påvirke helsen?

Det greske ordet "takykardi" betyr ganske enkelt en rask eller akselerert hjerterytme. Fordelt definisjon "tachys" betyr raske og "Kardia" hjelp av hjertet. Det refererer hovedsakelig til hjerterytmen, som kan produsere en ventrikkel eller atriefrekvens større enn 100 slag per minutt. Mens takykardi ikke vanligvis innebærer underliggende hjertesykdom, kan det føre til akutt oksygenmangel og føre til angina eller forårsake et hjerteinfarkt hvis alvorlig nok.

Det er to kategorier når du arbeider med takykardi: supraventrikulær og ventrikulær. Supraventrikulær takykardi opprinnelse i de øvre hjertekamrene og forårsake interferens med blodstrømmen inn i ventriklene. Symptomer inkluderer kortpustethet, brystsmerter, rask pust, svimmelhet, og i noen alvorlige tilfeller tap av bevissthet. Ventrikkeltakykardi oppstå i hjertene nedre kammer og er vanligvis medisinske emergcencies. Det er ofte vanlig dødelig komplikasjon av et hjerteinfarkt. Sinus takykardi (supraventrikulær) er den vanligste og er forårsaket av stress, feber, dehydrering og sjokk.

Risikofaktorer for takykardi inkluderer koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjerteklaffsvikt, astma, blodpropp i lungene, og selv alvorlig lungesykdom.

Behandling for takykardi avhenger av årsaken og type. Enkelte typer av takykardi er relativt harmløse for eksempel sinus takykardi, som vanligvis ikke krever noen spesiell behandling bortsett fra oppløsningen av årsaken. Hvis takykardi er alvorlig nok, eller det kommer fra ventrikkelen, vil øyeblikkelig legehjelp være nødvendig og enten injeksjon medisiner eller elektrisk støt vil være nødvendig.

For de fleste, en enkelt isolert hendelse av takykardi krever ingen fremtidig behandling, men for de med mer hyppige episoder eller invalidiserende symptomer, kan en form for forebyggende behandling være i orden. Betablokkere, verapamil, og AV-nodal blokkere vanligvis ha en god effekt. For mer alvorlige tilfeller, som for eksempel de som er forårsaket av en underskåret veien, er radiofrekvens ablasjon en av de beste muligheter. Det er lav risiko prosedyre som gir radiofrekvensenergi fra innsiden av hjertet gjennom et kateter og er blitt vist å være opp til 99% effektiv.

Avhengig av årsaken, kan takykardi vare lenge. Det er viktig å holde seg i omsorgen for en god lege / kardiolog. Det kan være lurt å overvåke tilstanden fra hjemmet, ved å sjekke pulsen når symptomene oppstår og tar det opp i en dagbok. Unngå koffein, nikotin og alkohol kan bidra til å holde pulsen lavere. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, er det lurt å oppsøke lege.