Digidexo.com

Kan du har mild Heart Attack og ikke vite det?

Kan du har mild Heart Attack og ikke vite det?


Mange mennesker opplever hjerteinfarkt symptomer som er så mild at de ikke kan gjenkjenne potensielt dødelig tilstand. Disse er kjent som "stille" hjerteinfarkt, og tidlig oppdagelse er viktig ved behandling av disse angrepene.

Identifikasjon

En stille hjerteinfarkt er definert som død av hjertemuskelen, på grunn av blokkering av blodstrømmen til hjertet, som ikke gir noen symptomer. Skade på nervene i koronararteriene kan forhindre brystsmerter symptomer oppstår.

Årsaker

En av årsakene til stille hjerteinfarkt er ukontrollerte diabetes. Kvinner er mer utsatt for å lide en stille hjerteinfarkt enn menn, og de eldre er i faresonen også.

Risikofaktorer

Kvinner er spesielt utsatt for stille hjerteinfarkt. Faktisk 43 prosent av kvinner som hadde et hjerteinfarkt opplevde ingen smerter eller symptomer. Noen tidlige varseltegn på et hjerteinfarkt hos kvinner er uvanlig tretthet, kortpustethet og en forstyrrelse i søvnmønster.

Symptomer

Silent angrep kan presentere seg med ingen symptomer i det hele tatt, eller de kan være svært mild. Noen av de milde symptomer kan være smerte i den øvre del av magesekken (ofte feil diagnose som gastritt), svette eller kvalme.

Advarsel

Hvis du opplever noen av disse milde symptomer, så du kan være å ha en stille hjerteinfarkt. Det er viktig å søke medisinsk behandling umiddelbart for å unngå ytterligere skade på hjertet.