Digidexo.com

Virkningene av High & Low kalium i mennesker

Virkningene av High & Low kalium i mennesker


Kalium er både mineral og en elektrolytt, og er relatert til en sunn hjerne, muskel vekst og balansering av vann i hele kroppen. Et riktig kosthold vil vanligvis gi tilstrekkelige mengder kalium; Imidlertid, kan det være komplikasjoner med et kaliumnivå som enten er for høyt eller for lavt.

Årsaker til lav Kalium

Spiseforstyrrelser, nyresykdommer eller binyrene problemer kan føre til lave nivåer av kalium, som kan ekstrem slanking, diaré, oppkast, diuretika og andre medisiner.

Effekter av lav Kalium

Svakhet, lammelser, muskelkramper, muskel nummenhet og kribling er alle sett når kaliumnivået er for lavt, som er forvirring, glemsomhet og mangel på mental klarhet. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan lave kaliumnivå bidra til hjerneslag og høyt blodtrykk.

Kalium og hjertet

Kalium er nødvendig for å holde hjertet sunt. Ettersom kalium er en elektrolytt er hjelper hjertet å pumpe. Hvis det ikke er nok kalium, de elektriske signalene blir uregelmessig.

Effekter av høy kalium

Hyperkalemi eller høy kaliumnivå kan føre til hjerte og respiratorisk problem i systemet, så vel som nedsatt nyrefunksjon, diabetes, kvalme og en svak puls. I alvorlige tilfeller kan det til og med føre til at hjertet til å stoppe.

Kalium rik mat

Mange matvarer har rikelig med kalium, slike bananer, bønner, tørket frukt, druer, kjøtt, melk, appelsiner, poteter, spinat og vannmelon.