Digidexo.com

Hva er årsaken til Vitamin B12 mangel?

Vitamin B12, kobalamin, eller er en av de viktigste vannløselige vitaminer, siden det er avgjørende for blodlegemer, DNA-syntese, og for å holde nervesystemet fungerer normalt. Det er generelt lagret i små mengder i våre aktive kroppsvev som lever, nyrer, hjerte, muskler og bukspyttkjertelen.

Mangel på vitamin B12

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), "Low vitamin B12 forekommer blant en i 31 voksne 51 år og eldre i den amerikanske befolkningen." Dens mangel fører til macrocytic anemi, nevrologiske lidelser og noen genetiske barnesykdommer som homocystinuria og methymyonic aciduria. Det er diagnostisert ved å måle serum B12, som normalt bør være mer enn 150 peta mol per liter. En urinprøve for metylmalonsyre blir også brukt til å diagnostisere mangel.

Tegn og symptomer

Hvis du lider av macrocytic anemi på grunn av vitamin B12 mangel, vil du oppleve tretthet, kortpustethet, hjertebank, blekhet av huden, tap av syn og mangel på konsentrasjon. Barn med vitamin B12-mangel vokser ikke til sitt maksimale potensial og er mindre aktive.

Årsaker

Å fordøye det helt, vitamin B12 første kombinerer med et protein, kalt intrinsic factor, i våre tarmer. I tilfelle dette indre faktor er fraværende i vår kropp, fører det til vitamin B12 mangel. Kirurgi av magen eller tarmen, der den indre faktor er produsert, kan svekke vår evne til å absorbere vitamin B12 fra kosten vår. Tarmsykdommer som Crohns sykdom også føre til dens mangel. Sjansene for å bli mangelfull i B12 også øke hvis du er en alkoholiker. Vi kan også være mangler vitamin B12 i kroppen vår på grunn av våre dietter. Vitamin B12 er bare produsert av animalske kilder, så en ren vegetarisk er i faresonen for å utvikle vitamin B12 mangel.

Behandling

Ifølge en studie publisert av Dr. Robert C. Oh i Journal of American Academy of Family Physicians, "selv når intrinsic factor er ikke til stede for å hjelpe i absorpsjon av vitamin B12 i terminal ileum, forblir oral behandling effektive." Derfor, et balansert kosthold rikt på vitamin B12 kilder, sammen med kosttilskudd og injeksjoner, er en effektiv måte å behandle denne mangel.

Kilder

Kosttilskudd vitamin B12 leveres i hovedsak av animalske produkter som kjøtt, lever, egg, ost, melk og melkeprodukter. Anbefalte daglige kvoter for vitamin B12 er 3 mikrogram per dag.