Digidexo.com

Cluster Hodepine Forebygging

Cluster hodepine er sjeldne og smertefulle, og de vanligvis begynner plutselig. Disse hodepine er mer vanlig hos menn. Og lider vanligvis klager over hodepine utviklings rundt samme tid på dagen i flere dager eller uker. De eksakte årsakene til cluster hodepine variere. Du kan imidlertid ta flere skritt for å avverge en klynge hodepine og lindre ubehag.

Opprettholde en sove rutine

Endre søvnmønsteret eller utilstrekkelig hvile kan utløse en klynge hodepine. For å forhindre et angrep, utvikle en sove rutine og gjøre alt i din makt for å overholde denne rutinen. Også, strever for å få minst åtte timers søvn en natt, og unngå å forsove. Opprette et behagelig sovemiljø kan fremme restfulness og en god natts søvn. Justere temperaturen i hjemmet ditt hvis nødvendig, slå av alle lysene (inkludert fjernsyn) og spille myk bakgrunnsmusikk for å roe ned kropp og sinn.

Røyking og miljøfaktorer

Tobakk kan bringe på en klynge hodepine, og noen med en historie med disse typer hodepine bør unngå nikotin for å hindre en gjentakelse. I tillegg til å røyke tobakk, inhalering og eksponering for kjemikalier som visse typer maling, bensin og andre sterke stoffer kan utløse cluster hodepine. Begrense eksponering for sterke kjemikalier.

Alkohol og Stress

Drikker en enkelt alkoholholdig drikke kan utløse en hodepine under en klynge periode. Ofte begynner ubehag før du er i stand til å fullføre din drikke. Fullstendig eliminere alkohol fra kostholdet ditt i løpet av en klynge periode.

Hva mer, bekymring og stress er også vanlig cluster hodepine utløser. Vedta noen stress management teknikker for å opprettholde et rolig sinn og hindre et angrep. Taktikk for å redusere stress og angst inkluderer fysisk aktivitet, få en massasje, ta et bad og pusteøvelser.