Digidexo.com

Kan ta vitaminer påvirke nyrefunksjonen?

Kan ta vitaminer påvirke nyrefunksjonen?


Nyrene hjelper kroppen å filtrere ut vannløselige giftstoffer og overflødig kjemikalier, samt produsere hormoner for blodproduksjon og andre vitale kroppsfunksjoner. Vitaminer er kjemikalier som brukes til å hjelpe kroppens celler utføre viktige funksjoner. Tatt på riktig måte, vitaminer har ingen effekt på nyrefunksjonen.

Nyrefunksjon

Nyrene bruke en mikroskopisk nettverk av tubuli å filtrere ut kjemikalier og salter (mineraler) fra blodet. Hvor mye filtrering gjøres av nyrene er avhengig av konsentrasjonen av vannløselige kjemikalier og hydrering behov kroppen.

Vitamin D og kalsium

Vitamin D er fettløselige og produsert av huden i respons til sollys. Det er også inkludert i mange kosttilskudd fordi det bidrar til å absorbere kalsium fra maten. Imidlertid kan overskytende vitamin D forårsake ekstra kalsium sirkulerer i kroppen hvis det ikke er nødvendig å gjøre bein.

Nyrestein

Hvis overflødig kalsium eller noe annet mineral er filtrert sakte i nyrene, kan nyrestein dannes. Disse steinene danner lettere hos personer som ikke hydrat godt eller hvis nyrene ikke flytte de filtrerte materialer ut raskt nok.

Vitamin C

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er vannløselige og medvirkende til å fremme kroppens immunfunksjoner. Når funnet i høye konsentrasjoner i kroppen acidifies den urin som den blir utskilt. Dette påvirker ikke nyrefunksjonen, men urinprøver kan påvirkes av askorbinsyre.

Vitamin B

Vitamin B er faktisk et kompleks av forskjellige vitaminer. Når utskilles i urinen, gi disse vitaminene urin en lys gul skjær. Denne misfarging kan påvirke resultatene av urinprøver som er basert på fargeendring som et resultat av en kjemisk reaksjon.