Digidexo.com

Hvordan håndtere utbrudd av matforgiftning

Matforgiftning kan oppstå når du spiser mat som ikke er kokt grundig, ble håndtert på en uhygienisk måte eller ble avledet fra en kilde som var forurenset, slik som en usunn dyr. Symptomene på matforgiftning kan speile de av magen influensa og kan oppstå hvor som helst fra timer til dager etter å ha spist forurenset mat. Hvis du mistenker at du lider av en bout av matforgiftning, er det visse skritt du må ta for å sikre at du gjenopprette raskt og fullstendig.

Bruksanvisning

Hvordan håndtere utbrudd av matforgiftning

•  Gå til legen din hvis du begynner opplever symptomer som magekramper, diaré, oppkast og feber. Det vil være svært viktig å få sjekket av legen din for å være sikker på at du faktisk har prototypiske matforgiftning og ikke den langt mer alvorlig tilstand av botulisme. I tillegg vil legen kunne gi deg et notat som bekrefter at du har matforgiftning, som du deretter kan ta med til restauranten hvor du mistenker forgiftning inntraff. Det vil være viktig å gi beskjed til restauranten på situasjonen for å forhindre ytterligere tilfeller av matforgiftning. Restauranten vil trolig gi deg en refusjon for måltidet selv om det avviser at matforgiftning kom fra sin mat.

•  Hold deg hydrert. Mens du opplever influensalignende symptomer på matforgiftning, forbruker mer av alt kan være den siste ting på hjertet. Det er imidlertid viktig at du holder deg hydrert ved å drikke rikelig med væske for å erstatte tapt væske og elektrolytter. Elektrolytt-forbedret vann, popsicles og sportsdrikke er nyttige i å holde væskenivået opp. Unngå kullsyreholdige drikker, med unntak av ginger ale. Også unngå juice som inneholder fiber, som for eksempel appelsinjuice, og meieriprodukter.

Soothe magen ved å ta syrenøytraliserende eller mage medisin som Pepto bismal (med legen din tillatelse). Vær nøye med å følge doseringsinstruksjonene og husk at hvis du har en alvorlig bout av matforgiftning, vil disse elementene lette, men trolig ikke eliminere dine symptomer.

Spis en veldig tørt diett. Føler opp til å spise er et godt tegn når du har matforgiftning; men du kan ikke spise hva som helst. Magen vil fortsatt være svært sensitive, så velg mat som er lite sannsynlig å uroe det videre. Gode ​​valg vil inkludere hvit ris, hvit toast uten smør og eplemos.

Tips og advarsler

  • Den beste måten å unngå matforgiftning er å bruke sunn fornuft sanitær, slik som å vaske hendene før du spiser.
  • Hvis symptomene fortsetter i mer enn en uke, gå til legen din igjen.