Digidexo.com

Informasjon om osteoporose

Osteoporose er en sykdom som gjør ben svake, sprø og lett knuselig. Det første tegnet du har sykdommen kan være når du bryter et bein. Noe så enkelt som bøyd over eller hoste kan føre til et brudd. Osteoporose er mest vanlig hos eldre kvinner.

Symptomer

Det er vanligvis ingen symptomer i tidlige stadier av osteoporose, men når sykdommen utvikler symptomer øke for å inkludere benbrudd, ryggsmerter, tap av høyde og kroppsholdning som blir lut.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for osteoporose inkluderer lav benmasse, en familiehistorie med sykdommen og det å være liten og tynn. Hvit og asiatiske kvinner har en høyere risiko for å utvikle osteoporose.

Diagnose

Osteoporose er diagnostisert ved å teste hofter, rygg og andre områder av kroppen for beinmineraltetthet (BMD). Testen er rask, smertefri og lignende til en X-ray, men med mindre stråling.

Behandling

Osteoporose pasienter trenger å øke sitt inntak av kalsium og vitamin D og får mer mosjon. Medikamenter som Fosamax, Optinate og Boniva brukes for å behandle eller forebygge osteoporose.

Forebygging

For å forebygge osteoporose prøve å begrense koffein, og legger soya til kosthold og trening. Unngå røyking og høyt alkoholforbruk, men øker kalsium og vitamin D forbruket.