Digidexo.com

Verktøy som brukes av tannleger

Verktøy som brukes av tannleger


Besøker et tannlegekontor kan være en skremmende opplevelse for mange mennesker på grunn av overfloden av verktøy rundt pasientens stol. Tannbehandling verktøyene vises intimidatingly invasiv grunn av deres krok former og skarpe kanter. Men for at en tannlege til å gjøre sin jobb riktig og effektivt, er disse tekniske verktøy som trengs for å undersøke, rent, sonde og utføre ulike prosedyrer i munnen.

Funksjoner

Tannleger er spesialtrent til å bruke de ulike tannbehandling verktøy for å utføre ulike funksjoner, som alle krever presisjon og fingerferdighet. Håndholdte verktøy brukes for undersøkelse og rengjøring. Forskjellige lys, inkludert de små speil verktøy som bruker refleksjon og lett, og den sterkt lys tannlegen tar sikte inn i munnen fra overhead, blir brukt til å lede tannlegen gjennom pasientens munn mørke. Et par forskjellige verktøy anvendes for ekstraksjoner, samt restaurering behandlinger. Granskende, boring og utgraving er andre tann funksjoner som krever ulike verktøy.

Eksamens Instrumenter

For at tannlegen å vurdere tilstanden til tennene og tannkjøttet, må tannlegen for å bruke en rekke eksamen instrumenter, som først og fremst omfatter speilet. Speilet verktøyet er en håndholdt, buet verktøy som lar tannlegen for å se bak tennene, skinne mer lys der det trengs, og synliggjøre de områdene som ellers ikke er synlige for det blotte øye. Prober er andre eksamens instrumenter som tillater visning ved å manipulere det omkringliggende vevet. Sigden probe er metall og hook-formet, og brukes til å se seg om etter tannråte. Den periodontal sonde er også krokformet, men det benyttes for å kontrollere tannkjøttet og tannkjøttet. Den periodontal sonde kan måle dybder rundt hver tann.

Rengjøring Verktøy

Den sigd sonde kan benyttes til å skrape noen av de vanskelige å rekkevidde av plakk på tennene, men også andre fint håndverktøy er vanligvis brukes mer effektivt for mer grundig rengjøring. Scalers og Curettes er håndholdte instrumenter som er svært skarp og effektiv for å skrape tannstein og plakk. Disse instrumentene er krummet på en måte som samsvarer med formen på tennene, slik at de kan gripe mellom tennene, og bak de meget tilbake tennene, for å fjerne selv små tannstein. Disse verktøyene er designet for å skrape tennene effektivt uten å skade tannemaljen.

Utvinnings Instrumenter

Utvinning, noe som betyr fjerning av tenner, inkluderer heis verktøy og tang. Heis verktøy brukes som spaker, og ser ut som små skrutrekkere. Heis verktøy brukes først i utdrag, når de er kilt mellom tann og bein, og flyttet til innkreve tannen. Tang tannlege verktøy er nesten som pinsett, men kraftigere. Tang brukes til å ta tak i tannen, rocke den frem og tilbake, skille sin ligament og løft den oppover. Tann tang kommer i mange former og størrelser for forskjellige tenner, og for ulike deler av munnen. Det er egne tang, for eksempel, som brukes til de øvre jeksler.

Restaurering Tools

Når tannleger detektere problemer, som hulrom, de må arbeide for å gjenopprette de områder av munnen. Disse verktøyene inkluderer en rekke meisler og skjeen gravemaskiner som kommer i mange former og størrelser for å optimalisere ytelsen. Gravemaskiner er som små skjeer som arbeider for å grave ut råte og hulrom. Ulike BURS, som er like drillheads, også brukes til restaurering formål. Disse bore vedlegg bidra til å fylle hulrom, glatte ut tennene, reparere chipping og fjerne vev der det trengs.

Andre Dental verktøy

Belysning er ekstremt viktig til tannlegen, som retter seg mot det indre av munnen med sterkt lys som sendes ut fra stor overhead lysteknologi, eller slippes som sekundær funksjon av håndholdt speil, eller andre håndholdte enheter. Spytt-sugeapparater er også viktig for tannlegen å fullføre sine oppgaver. Spytt ejektorer er den lille, vakuuminnretninger som er satt inn for å suge ut fuktigheten i pasientens munn.