Digidexo.com

Spinal stenose Symptomer

Spinal stenose Symptomer


Spinal stenose kan være forårsaket av aldring eller arve en degenerativ tilstand. Det forekommer hyppigst hos menn og kvinner over 50 år Spinal stenose er en innsnevring av spinalkanalen og hovedsakelig forekommer i øvre eller nedre del av ryggraden. I noen tilfeller er det ingen spinal stenose symptomer.

Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig og sjelden, form for spinal stenose. Det oppstår på grunn av kompresjon av cauda equina nerve. Spinal stenose symptomer kan inkludere tap av kontroll av tarm, blære, smerte, svakhet, eller tap av følelse i ett eller begge ben. Dette er en alvorlig tilstand, og en lege bør konsulteres så snart som mulig for behandling.

Nummenhet

Nerve press fra spinal stenose kan forårsake nummenhet i bena hvis korsryggen er berørt. Hvis øvre del av ryggen er berørt, kan nummenhet også være til stede i armer og hender.

Tilbake og Hip Pain

Hvis en herniated plate forårsaker spinal stenose symptomer, kan det være smerter som stråler fra hoften inn i korsryggen og nedover beinet eller påvirke begge beina. Smerte kan også starte i ryggen og utstråle gjennom baken og nedover ett eller begge ben. Dette kan være på grunn av kompresjon av isjias nerve.

Nakke og skulder smerter

Spinal stenose symptomer kan oppstå hvis de nerver i den øvre del av ryggraden blir komprimert. Smerte kan være konstant eller kommer og går. Smerten kan stråle inn i armen eller hånden på hver side, og hodepine kan også forekomme.

Tap av Balanse

Spinal stenose kan trykke for hardt på ryggmargen. Symptomene produsert på grunn av dette kan føre til tap av balanse, noe som kan føre til hyppige fall og eller vanskeligheter med å gå. Dette spinal stenose symptom kan føre noen mennesker til å tro de har blitt klønete. Se en lege dersom dette symptomet er til stede.

Andre symptomer

I bena eller armene kan det være en følelse av prikking eller en pins og nåler sensasjon. Noen mennesker kan oppleve Charley hester eller smertefulle leggkramper. Noen kan oppleve en følelse av vann rennende nedover beinet når spinal stenose er til stede. Sitte ned eller bøye korsryggen kan avlaste noen spinal stenose symptomer fordi det åpner opp plassen mellom ryggvirvlene lindre trykket på ryggmargen.