Digidexo.com

Acid Reflux Vs. GERD

GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, er en tilstand karakterisert ved regurgitasjon (tilbakeløpskjøling) for mat og magesyre i spiserøret. Acid reflux er en hovedkomponent av GERD, og ​​er også ofte brukt som et synonym for den større syndrom.

Fakta

GERD oppstår når sphincter muskel på bunnen av spiserøret ikke lukkes på riktig måte, slik at tilbakestrømning av mageinnhold.

Acid reflux

I henhold til National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er sure oppstøt, karakterisert ved økning av regurgitated mat eller fluider så høyt som på baksiden av munningen.

Andre GERD symptomer

I tillegg til acid reflux, er den klassiske symptom på GERD smertefulle halsbrann i brystet eller halsen, som oppstår når magesyre berører slimhinnen i spiserøret. Andre symptomer inkluderer svelgevansker, sår hals, hoste, hikke, heshet og kvalme etter å ha spist.

GERD risikofaktorer

Ifølge US Library of Medicine, risikofaktorer for utvikling av GERD inkluderer røyking, fedme og bruk av medikamenter som betablokkere, beroligende medisiner og kalsiumblokkere.

GERD behandlinger

GERD symptomer kan bli redusert eller forhindret ved å unngå vanlige irriterende stoffer som for eksempel sjokolade, fet og krydret mat, koffein og alkohol. GERD medisiner inkluderer protonpumpehemmere (prilosec, Nexium) og H2-antagonister (zantac, Tagamet).