Digidexo.com

Hvordan virker røyking forårsake et hjerteinfarkt?

Hva er et hjerteinfarkt?

Et hjerteinfarkt skjer når en persons hjertemuskelen slutter å slå. Du trenger for å få oksygen til hjertet ditt til å holde den i live. Hvis en persons hjerte stopper for lenge, kan alvorlig skade på hjertemuskelen føre. Mindre versjoner av hjerteinfarkt, eller infarkt, kan ikke føre til umiddelbar død, men et hjerte vil utvikle dreven arrvev i stedet for normalt vev. En person trenger en viss mengde normalt hjerte vev og muskler for at den skal fungere skikkelig. Røyking fører til et bredt spekter av hjerte-relaterte sykdommer, fordi det kan fremme degenerering av cellene.

Hva skjer?

Røyking kan forårsake et hjerteinfarkt fordi de toksiske stoffene som finnes i tobakk, herunder karbonmonoksyd og nikotin kan føre til at blodårene til å stivne. Det kan også hemme mye nødvendig blodtilførselen til vitale organer. Når en person røyker en sigarett, reduserer karbonmonoksid en persons evne til å motta oksygen. Lungene og luftveiene blir hovne og skadet også. Etter mange år, arterier en tendens til å begrense blodpropper, og vil danne langs arterieveggen. Aterosklerose og koronar trombose kan skyldes langvarig røyking. Hvis en blodpropp former i kroppen, kan det blokkere strømmen av blod til hjerte forårsaker et hjerteinfarkt. Potensialet brystsmerter som kan resultere kalles en angina.

Røyking skaper ekstra stress

Under normale omstendigheter, utvikler blod i benmargen og er senere sendt gjennom kroppen av hjertet. Nyrene fungerer som et naturlig filter for giftige stoffer som kommer inn i en persons kropp. Røyking fører til oppbygging av for mange catacholomines i blodet. Dette hemmer sterkt nyrene fra å være i stand til å gjøre jobben sin. Eksitasjon i binyrene forårsaket av røyking produserer stresshormoner, som kortisol og andre catacholomines, som er utgitt som en beskyttende mekanisme. Du kan tenke på dette i form av stressreaksjon. Stoffer i sigaretter føre til at kroppen til å reagere som om det er under stress - hormoner bli løslatt for å bekjempe uønskede påvirker av stress. All denne aktiviteten fremmer andre kjemiske reaksjoner i kroppen som til slutt føre til hjerteinfarkt senere. Røyking fører beskyttende mekanismer i kroppen til hovedsak har motsatt påvirke som de var tiltenkt.