Digidexo.com

Informasjon om kosthold og Artrose

Artrose har den ubehagelige privilegium å være den hyppigste felles lidelse blant voksne. Mens han bodde med artrose vil aldri være lett (eller helt smertefritt), kan du ta skritt mot å lindre symptomene ved å manipulere den mest avgjørende variable under direkte kontroll - kostholdet ditt. En målrettet anti-slitasjegikt spise diett kan bidra til å redusere symptomene og tillater deg å gjenvinne en viss grad av kontroll over livet ditt.

Gikt

Artrose er en progressiv sykdom av betennelse, som angriper leddene i kroppen din med varierende symptomer. Mens manifestasjoner av sykdommen kan variere fra person til person, vanlige symptomer inkluderer smertefulle ledd i fuktig vær, stivhet om morgenen og progressive leddsmerter utløst av trening. Artrose er ofte behandlet med anti-inflammatoriske medisiner.

Kosthold og leddgikt

Som Artrose er en sykdom av betennelse, kan du også bidra til å lindre symptomene ved å overvåke din diett. Visse matvarer kan øke eller redusere kroppens mottakelighet for betennelse. Således, ved å forbruke påvist anti-inflammatoriske matvarer og samtidig unngå de elementene som utløser symptomene, kan du styrke effekten av leddgikt behandlingsregime.

Prøve diett forslag

Omega-3 fettsyrer, som finnes hovedsakelig i vill sjømat, har vist seg å ha en anti-inflammatorisk effekt på kroppen. Derfor bør enhver diett som tar sikte på å bekjempe slitasjegikt inkluderer rikelig mengder omega-3 fettsyrer. Hold deg til sjømat som hovedproteinkilde, avrunding ut din diett med rikelig mengder av grønne grønnsaker og helkorn. En studie publisert i "American Journal of Clinical Nutrition" fant at hele korn forbruk kan dempe betennelser, så holde seg borte fra raffinert (hvitt) mel og fokusere mesteparten av karbohydratinntaket rundt korn.

Vanlige matvarer for å unngå

Ifølge Glucosamine-Osteoarthritis.org, er forbruket av appelsinjuice en vanlig trigger for leddgikt. Utover det, unngå matvarer som er klassifisert som "Nightshade" elementer. Prøver av disse matvarene inkluderer tomater, auberginer, paprika og poteter. Utover det, se opp for alkohol, koffein, matvarer rike på sukker eller mettet fett og hydrogen (trans) fett for å holde anti-slitasjegikt diett så godt avrundet som mulig.

Food Journal

Bortsett fra maten er nevnt, kan det være andre matvarer som kan utløse et utbrudd av symptomer. Den enkleste måten å selv-diagnostisere dette potensiale er å holde en konstant mat journal, med en liste over matvarer som forbrukes, de gangene de ble konsumert og dine nåværende symptomer. Over tid vil dette registrering av tilstanden din hjelpe deg å finne matvarer som positivt eller negativt påvirker din tilstand, slik at du kan skreddersy din diett til dine spesifikke behov.