Digidexo.com

Surt Diet for kolitt

Kolitt er en ubehagelig fordøyelsessykdom som påvirker tykktarmen av kroppen, noe som resulterer i symptomer som oppblåsthet, diaré eller overdreven gass. Hvis du har blitt diagnostisert med kolitt, til å vedta en diett dempe nivået av surhet i kroppen din kan gi noen lettelse fra din tilstand. En diett som begrenser sure matvarer kan bidra til å lindre fordøyelseskanalen, potensielt minske hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene.

Kolitt

Kolitt kan være forårsaket av en rekke tilstander, så som kronisk infeksjon, nedsatt blodstrøm til fordøyelseskanalen, stråling påføres tarmer eller overdreven surhet i kroppen. Den normale behandling metode for å håndtere kolitt er å fokusere på den underliggende årsaken mens du bruker medisiner for å avverge symptomene på kolitt i mellomtiden.

Surt Diet Theory

New York alternativ helse legen Dr. Anthony Salzarulo foreslår bruk av en syrlig diett for å dempe et tilfelle av kolitt. Ringe diett "sure" er misvisende, ettersom målet er å faktisk fjerne surhet fra kroppen ved å fokusere matinntaket på matvarer som anses alkalisk. Fordi kroppens naturlige pH-verdi er alkalisk, vil dette bidra til å forbedre helsen ved å gjenopprette balansen i kroppens systemer.

Surt kosthold regler

Ifølge Dr. Salzarulo, de mest syreholdig mat er sukker, "junk" (bearbeidet) mat, hvitt mel, koffein og alkohol. Derfor bør du helt fjerne disse elementene fra kostholdet ditt mens du er på et surt kosthold for å behandle kolitt. De mest alkaliske matvarer du kan konsumere er frisk frukt og grønnsaker, så du bør hamstre på disse elementene for å bidra til å gjenopprette kroppen til sin naturlige tilstand. Ideelt sett bør over halvparten av kostholdet ditt består av alkaliske matvarer.

Fordeler

Ifølge Dr. Salzarulo, i tillegg til potensielt behandle din kolitt, øker alkalitet av din diett kan også behandle følgende vilkår: lav energi (kronisk utmattelse), hyppig hodepine og migrene, og kan bidra til å forebygge sykdommer som forkjølelse og influensa. I tillegg, ved en gradvis oppbygging av inntaket av grønnsaker og frukt og redusere forbruket av "junk" mat, vil du sannsynligvis gå ned i vekt i prosessen.

Betraktninger

Hvis du er interessert i å oppnå den beste bang for buck, bør du vite at i henhold til Pral skala (en tabell som viser hvor sur eller basisk en mat er, med et negativt tall betegner alkalitet og vice versa), rosiner og spinat er noen av de mest alkaliske matvarer som du kan konsumere, med score på -21 og -14, henholdsvis. De verste lovbrytere for surhet inkluderer parmesanost (34,2), bearbeidet oster (28,7), og eggeplommer (23,4).