Digidexo.com

Adrenal Fatigue & Rapid pulsen etter trening

Binyretretthet er en vanlig forekommende tilstand utløst av overbelastning på kroppens binyrene gjennom overdreven fysiologisk eller følelsesmessig press. Rask puls etter trening er et tegn på at binyrene er overproducing stresshormoner, som fører til en økt sannsynlighet for å utvikle denne uønsket tilstand. Heldigvis finnes det tiltak du kan ta for å minimere sjansene for å utvikle binyretretthet.

Binyrene

Ifølge ekspertene på Medline Plus, binyrene er små kjertler som ligger på toppen av nyrene som er ansvarlige for å produsere et bredt spekter av hormoner som testosteron (i begrensede mengder), adrenalin og kortisol. Binyrer kan lett bli overarbeidet ved overeksponering for stressende situasjoner eller sentralstimulerende misbruk, fører til en tilstand der de ikke klarer å produsere tilstrekkelige mengder av disse nødvendige hormoner.

Binyretretthet symptomer og behandling

Vanlige symptomer på binyretretthet inkluderer kronisk mangel på energi, skjelving, søvnløshet, salt cravings og mangel på sexlyst. Individuell behandling for binyretretthet består vanligvis av stress management teknikker kombinert med et aktivt forsøk på å redusere adrenal utgang gjennom tilskudd og en rekke livsstilsendringer som regulerer leggetid og etter en delvis eliminering diett. Den beste måten å behandle binyretretthet er imidlertid å behandle den før det blir en fullverdig problem.

Rask puls

Rask puls etter trening er et tegn på at kroppen din er overproducing stresshormoner i respons på trening. Mens pulsen vil naturligvis være forhøyet til en viss grad i en periode etter trening, hvis det holder seg høy i en periode lenger enn 10 til 15 minutter er det sannsynlig at kroppen din er overproducing adrenalin. Dette er den viktigste "fight or flight" hormonet som signaliserer til kroppen din at det er på tide å trappe opp energiproduksjon i respons til en oppfattet trussel.

Festing problemet

Ett av virkemidlene er å alltid kjøle seg ned etter å ha fullført din viktigste rutine. Slå av musikken din (hvis du bruker en MP3-spiller eller radio) og gå rundt banen for litt mens fokus på dyp pusting. Dette vil signalisere til kroppen at "trusselen" er avsluttet, og kanskje senke sin produksjon av stresshormoner. Dyp, kontrollert pusting er en måte å regulere hjerterytmen din, ifølge British Medical Journal.

Tilskudd

Du kan også ta visse kosttilskudd for å sikre at binyrene funksjon er optimalisert, og hindrer utviklingen av binyretretthet. Ifølge apoteket Vicki Wade, bør du ta en daglig dose av vitamin C, E og B for å unngå binyretretthet. Mål å konsumere 2000 til 4,000mg av vitamin C, 800IUs av vitamin E og et kompleks som inneholder alle B-vitaminer.