Digidexo.com

Fakta om bryst klumper hos barn

Når barna kommer i puberteten, kan de utvikle en svært foruroligende karakteristiske --- bryst klumper. Bryst klumper er normalt uskyldig i naturen som de er forårsaket av påvirkning av hormoner som nå er i kroppen sin. Besøk barnas lege slik at du kan få en sikker diagnose av hva som skjer i barnets kropp.

Påvirkning av menstruasjonssyklusen

Fibrocystic endringer finner sted på grunn av påvirkning av østrogen og progesteron. Under den ordinære datteren din menstruasjonssyklus, brystene hovne opp som hennes melkekjertler og kanaler vokse seg større og som kroppen hennes beholder vann. Etter hennes perioden er over, vil hennes bryst hevelse går ned og brystene vil komme tilbake til det normale.
Cyster vil bli påvirket på samme måte av datteren din menstruasjonssyklus. De vil vokse før og under mensen, og når hennes periode er avsluttet, vil cyster gå ned i størrelse. (Hvis hun presser på cyste, kan det føles som et øyeeple.)

Godartede Klumper

Noen ungjenter utvikle fibroadenomas, eller solide tumorer i brystene. Disse svulstene er bygget opp av strukturelle og glandular vev, derav navnet fibroadenomas. To kjennetegn ved fibroadenomas er: de er lette å flytte rundt på manipulasjon og de føler gummiaktig. Klumpen vil ikke forårsake smerte. Disse kan utvikle seg i jenter som er i slutten av tenårene eller begynnelsen av 20-årene. Mens de fleste fibroadenomas er godartet, kirurger mener det er en god praksis å fjerne disse svulstene for å sikre at de er virkelig godartet.

Bryst klumper i Boys

Preadolescent og unge gutter er ikke immune mot bryst klumper. Din sønn vil oppleve sin egen bølge av hormoner som utøver en innflytelse på hans bryst vev. Denne tilstanden er ikke alvorlig, men gutten som har merk bryster kan utvikle noen reelle bekymringer om hvordan det gjør ham ser. Dette vevet kan forsvinne i løpet av to måneder til to år. Du bør ha din sønns barnelege holde et tett øye med denne ekstra bryst vekst for å sikre at det er godartet og at det forblir slik.

Gynecomastia

Brystvev din sønn utvikler kalles gynekomasti. Dette er en fast klump som vises under en brystvorte eller begge brystvortene hans. De kan være øm, spesielt når de vokser. De kan være ujevne i størrelse. Gynecomastia kan kjøre i familier. Det er mest vanlig hos gutter som er større tenåringer (høyere eller tyngre eller begge). Gynecomastia kan utvikle som følge av fedme.

Når skal bekymre deg om en klump

For både mannlige og kvinnelige ungdom, bør du bekymre deg for en klump når den vokser, hard, unmovable og forårsaker misdannelser. Hvis klumpen gjør sin tilstedeværelse kjent før barnet ditt når hun fylte 10 år, eller om det er et sår i huden eller smilehullet over klump, hvis klumpen er mer enn en 1/2 inches i størrelse, eller hvis barnets brystvortene er lekker melk, blod eller annen væske, ta henne med til legen umiddelbart. Hvis klumpen ikke forsvinner innen to år eller om hun har andre symptomer som vekttap og nattesvette, gå til legen.