Digidexo.com

Hva skjer med kroppen din under en varm Flash?

Hetetokter

Hetetokter er en svært vanlig symptom hos kvinner i overgangsalderen. Kvinner med hetetokter opplever ofte en intens følelse av varme som sprer seg over ansiktet og overkroppen. Andre symptomer kan være økt hjertefrekvens, svette og kvalme. Frysninger kan også følge en varm flash.

Årsaker til hetetokter

Hetetokter er forårsaket av reduserte nivåer av østrogen i overgangsalderen. Denne reduksjonen av østrogen forstyrrer hypothalamus evne til å regulere kroppstemperaturen, og dermed forårsaker en varm flash å oppstå. Den hot flash er kroppens naturlige reaksjon på det den oppfatter som en forhøyet kroppstemperatur. Intensiteten og varigheten av en hot flash kan avvike vesentlig blant kvinner i overgangsalderen.

Hva skjer

Når hypothalamus avgjør at legemet er for varm, begynner kroppen arbeider overtid for å kjøle det ned. Hjertet pumper raskere, øke hjertefrekvensen. Hetetokter kan også forårsake nattesvette og forstyrre søvnen. En kvinne opplever en natt svette kan våkne opp gjennomvåt i svette og klarte ikke å komme tilbake til hvilemodus.

Behandlingstilbud

Hormonterapi (HT) har lenge vært den foretrukne fremgangsmåten for behandling av hetetokter. HT består i å administrere doser av østrogen i pasienten. Dessverre, studier som er av nyere dato har vist at det er flere betydelige risikoer når du tar HT, inkludert økt sjanse for hjerneslag, brystkreft og hjerteinfarkt. I tillegg til HT, har flere andre reseptbelagte medisiner vist seg å lette symptomene på hetetokter i overgangsalderen kvinner. Dessuten er det mange naturlige og urte kosttilskudd som er på markedet til å behandle hetetokter. Vitenskapelige studier har ennå gjøres for å fastslå effektiviteten av slike produkter.