Digidexo.com

Inngrodd tånegl Behandlinger

Inngrodd tånegl Behandlinger


En inngrodd tånegl kan være svært smertefullt og kan bli smittet hvis den ikke behandles raskt. Ifølge American College of Foot and Ankle Surgeons, er uriktig spiker trimming den vanligste årsaken til denne tilstanden. Hvis fanget i de tidlige stadier, kan inngrodde tånegler med hell behandles hjemme.

Identifikasjon

En inngrodd toe spiker oppstår når kantene av tånegl vokse inn i huden på sidene av neglesengen. Når dette skjer, blir huden irritert og smertefull. En infeksjon kan utvikle seg dersom en del av neglen skjærer huden.

Symptomer

Symptomene inkluderer rødhet, hevelse og varme og smerter i tåa. Når en infeksjon oppstår, kan du legge merke til noen drenering rundt tå og en stygg lukt. Hvis du har en inngrodde toe spiker, kan kanten av neglen ser ut til å forsvinne inn i den omkringliggende hud.

Årsaker

Hvis du klippe neglene i en avrundet form, i stedet for å klippe dem rett over, er mer sannsynlig å vokse inn i huden kantene på neglene. Negler som er kuttet riktig, men er kuttet for kort kan også øke sjansen for en inngrodde toe spiker. Noen mennesker har negler som naturlig kurve nedover og til tross for forsiktig negle skjæring, disse menneskene fortsatt utvikle inngrodde tånegler. Buede negler oppstår vanligvis på grunn av en arvelig tendens eller effekten av trange sko. Hvis du har hatt traumer til tå i det siste, for eksempel stubbing din tå, kan det være sannsynlig å utvikle en inngrodde toe spiker. Andre årsaker er soppinfeksjoner og for stort press fra tærne på hver side av en tå. Hvis du har særlig kjøttfulle tær eller har et problem med hovne føtter, kan du være mer utsatt for å utvikle denne tilstanden.

Hjem Behandling

Hvis du har en inngrodde toe spiker, kan du være i stand til å redusere sjansen for infeksjon ved å dyppe foten i lunkent vann og masserer sidene av neglen fold. Denne prosedyren bidrar til å redusere betennelse i tåa. Etter tørking din tå, gjelder antibiotika krem. Hvis du har dårlig sirkulasjon, nerveskader i føttene, diabetes eller en annen sykdom eller tilstand som kan sette føttene i fare, bør du ikke prøve hjemme behandling, men bør oppsøke lege ved første tegn på en inngrodde toe spiker.

Medisinsk behandling

Hvis hjemme behandling svikter og tåen fortsetter å være smertefullt, betent eller intected, kan ønske å gå til legen din. Det første trinnet i behandling av conditon er forskrivning antibiotika for å løse en infeksjon hvis en hvis tilstede. Dersom spikeren har gjennomboret huden, kan legen din foreslå en in-kontor prosedyre for å fjerne den delen av neglen som forårsaker problemet. Fremgangsmåten kan innebære fjerning av en liten projeksjon av spikeren eller et større område om hele siden av spikeren er blitt inngrodd. I noen tilfeller, spesielt hvis inngrodde tå negler er et tilbakevendende problem, permanent fjerning av hele eller deler av neglen kan anbefales.