Digidexo.com

Fibromyalgi og muskelsmerte

Fibromyalgi og myofascial smertesyndrom er kroniske tilstander. Mens overlapping i symptomer kan oppstå, de er separate forhold. Verken tilstand har en kur, men begge er mulig å behandle. Både fibromyalgi og myofascial smertesyndrom kan være vanskelig å diagnostisere og kan ta tid som andre forhold er utelukket.

Fibromyalgi

Smerter forbundet med fibromyalgi er vanligvis en kjedelig verke. Smerten omfatter minst 11 av 18 mulige ømme punkter som inkluderer baksiden av hodet, mellom skulderbladene, toppen av skuldrene, fremsiden av halsen, den øvre del av brystet, ytre albuer, øvre hofter, sider av hofter og knær indre .

Myofascial Pain Syndrome

Myofascial smerte syndrom innebærer fascia (bindevev over muskelen). Smerten er en dyp smerte og kan innebære en muskel eller en gruppe av muskler. Myofascial smerte syndrom innebærer triggerpunkter, der smerte er produsert på trykk og kan også bli henvist til andre områder og ofte resulterer i knuter eller trange steder i musklene.

Triggerpunkter kontra anbud poeng

Mens de høres veldig like, de ømme punkter på fibromyalgi og triggerpunkter myofascial smertesyndrom er forskjellige. Ømme punkter er følsomme eller smertefull ved trykk og er i spesifikke punkter på kroppen. Triggerpunktene er følsomme for trykk, men de kan være i en hvilken som helst muskel eller muskelgruppe i kroppen. Tender punkt smerter kan komme og gå, og varierer i intensitet, mens triggerpunkter er konsekvent smertefulle på samme sted.

Myofascial g Fibromyalgi Pain

Fibromyalgi må medføre smerte på begge sider av kroppen, og være både over og under midjen for en diagnose av tilstanden. Myofascial smertesyndrom kan være begrenset i området, men vil være en vedvarende og forverres smerte.

Andre symptomer

Fibromyalgipasienter ofte lider av mage plager, hodepine, søvnforstyrrelser, hyppig depresjon, kronisk utmattelsessyndrom og irritabel tarm syndrom. De med myofascial smertesyndrom ofte lider av søvnløshet fra smerte, og de også oppleve depresjon og tretthet.