Digidexo.com

Intermitterende Tap av Color Vision

Intermitterende Tap av Color Vision


Tap av syn kan være en urovekkende og skremmende hendelse. Hvis det skjer med en fargesyn i særdeleshet, kan det indikere tilstedeværelse av en rekke forskjellige tilstander, hvorav noen faktisk finner sted i øyet.

Fargeblindhet

Ligger i netthinnen i øyet, kjegler av tre forskjellige varianter bestemme vår evne til å se farger. Hvis det er en misdannelse eller sykdom som påvirker en eller alle av dem, din evne til å se farger kan bli skadelidende. Hvis problemet er forbigående, da det sannsynligvis ikke stammer fra fødselen og som kan kalles en "ervervet fargeblindhet."

Mulige Disorders

To mulige forklaringer på nedsatt fargesyn er grå stær og hornhinneødem. Katarakt utvikles over tid, og ofte føre til at objektivet til gul. Denne endringen gjør visse farger, spesielt blå og gule, vanskeligere å behandle. Hornhinneødem kan skyldes allergi eller iført kontakter. En lidende fra dette kan se periodiske "glorier eller rainbows" rundt lyskilder som forvirre overføring av farge.

Vanligste tilstanden

Aldersrelatert maculopathy (ARM) angriper kjeglene selv. Sykdommen årsaken drusen å vises som er "små gulaktige deponi." Virkningene av armen er også gradvis, noe som fører til et langvarig forringelse i evnen til å oppfatte farge. Denne tilstanden kan påvirke mer enn en femtedel av alle pensjonister og er en av de mest fremtredende lidelser som til slutt kan føre til blindhet.

Advarsel

Husk at tap av syn kan ikke være direkte relatert til øyet, men til prosesser andre steder i kroppen din. Straks oppsøke lege ved opplever noen synsproblemer.