Digidexo.com

Meny plan for å øke jern i kosten

Heme og nonheme er de to typer jern som finnes i matvarer. Heme jern kommer fra protein kjent som hemoglobin som transporterer oksygen i hele kroppen. Animalske produkter som rødt kjøtt, fisk og fjærkre inneholder heme jern. Nonheme jern, på den annen side, er plantebasert. The Food and Drug Administration anbefaler 8 mg daglig jern for voksne menn og 18 mg for voksne kvinner. Mange matvarer alternativer er høy i jern, og det er enkelt å øke jerninntak i en daglig diett.

Frokost

Legge jern til en frokost måltid kan redusere tretthet og hjelpe med årvåkenhet og fokus gjennom hele dagen. Mange frokostblandinger beriket med 100 prosent jern, det samme nonheme jern finnes i plantebasert mat, er allment tilgjengelig. Havregryn er også et annet alternativ, men vurdere å kle den opp med jern beriket frukt som jordbær eller rosiner. Bønner også høy i jern og kan enkelt legges til en frokost burrito med egg, friske tomater, innpakket i en hel hvete tortilla. For en rask frokost, grovbrød, Pumpernickle bagels og kli muffins er også høy i jern.

Lunsj

En stor salat full av friske grønnsaker, frø og protein er en fin måte å pakke den nødvendige jern i ett måltid. Opt for spinat i stedet for blandet greener. Sørg for å blande i jern pakket grønnsaker som rød paprika, brokkoli, blomkål og erter. Vurdere å legge kikerter eller kidneybønner som også gir fiber. Til slutt toppe salat med ristede gresskarkjerner, mandler eller solsikkefrø for tekstur.

Middag

Kjøttetere kan nyte å ha en høy protein, jern beriket måltid med kjøtt som biff, kylling eller kalkun; Men biff og kylling leveren er to kilder med høyest jerninnhold. For folk som elsker sjømat, muslinger og blåskjell har mest jern, men enkelte fisk som kveite, laks og tunfisk er også gode kilder.

Vegetariske Dinners

Mange vegetarianere er blodfattig på grunn av deres mangel på kunnskap om et sunt kosthold. Imidlertid kan vegetarianere nyte en middag med dampede grønnsaker, brun ris og tofu som alle er rike på jern. Bakte poteter, pasta og egg nudler er også andre alternativer å vurdere for ikke-kjøttetere og lett å lage mat ved å legge en enkel saus med masse grønnsaker.

Snacks

Innlemming jern i snacks er også enkel. For å tilfredsstille en søt tann, prøv snacking på tørkede frukter som aprikoser, fersken og svisker. Legge noen valnøtter, pekannøtter, solsikkefrø vil lage en deilig trail mix. Selv enkelte drikker som appelsinjuice, grapefrukt og tomatjuice er gode kilder for jern.