Digidexo.com

Homeopatiske Liver Detox

Ifølge Dr. Sandra Cabot, kan homeopatisk leveren detox bidra til å forbedre leverfunksjonen og generell helse. Leveren utfører livsviktige funksjoner, inkludert proteinsyntesen, glykogen lagring, røde blodlegemer nedbryting og toksin fjerning. Ifølge talsmenn for leveren detox som Allison Biggar of Natural News, kan regelmessig rensing regimer tjene til å eliminere skadelige frie radikaler fra leveren og forbedre helsen. Det er flere homeopatiske strategier.

Flytende Fasting

Gå på en flytende rask for en eller to dager for å starte din månedlige rensing program. Ifølge Mayo Clinic, er flytende fasting en av de vanligste måtene å starte en lever detox diett. Allison Biggar of Natural News anbefaler bor borte fra fast føde for en kort periode for å gi leveren din en sjanse til å hvile og rense seg selv. Drikk minst 64 dl vann hver dag i kombinasjon med flytende måltider som består av alle naturlige fruktjuicer og smoothies samt grønn te. Ifølge Dr. Sandra Cabot, kan vitaminer og antioksidanter som finnes i frukt, juice og grønn te bidra til å forbedre leverfunksjonen.

Frukt og grønnsaker

Følge opp den flytende faste fase med en uke med å spise sunt. Den primære matvarer du bør spise er frukt og grønnsaker. Ifølge Mayo Clinic, er den beste dietten basert rundt rå frukt og grønnsaker som er rike på vitaminer, enzymer, fiber og antioksidanter som bidrar til rensing og generell helse. Spis mat som epler, kiwi, druer, pærer, appelsiner, brokkoli, purre, rød salat og spinat.

Lean protein og fett

Spis sunne kilder til magre proteiner og fett for å runde ut din ernæringsmessige inntak i løpet av din ukelange detox diett. Dr. Cabot anbefaler konsumere mat rik på omega-3 fettsyrer og magre proteiner. Prøv fisk som sardiner, laks, tunfisk og torsk. Disse matvarer inneholder omega-3 fettsyrer, selen og metionin. Forbered kokte egg, en stor kilde til protein og naturlig svovelforbindelser som bedrer leverfunksjonen. Spis avokado, erter og linser, som inneholder sunne fettsyrer og arginin, et næringsstoff som forenkler avgiftning av leveren.

Ting du bør unngå

Eliminere visse elementer fra kostholdet ditt for å forbedre leveren helse. Unngå alkohol og sukkerbaserte drikker som brus og milkshake. Slutte å spise rødt kjøtt og bearbeidet mat som inneholder plantevernmidler, aspartam, kunstige smaksstoffer og konserveringsmidler. Kutte disse slags produkter ut av kostholdet ditt vil bidra til å redusere mengden av giftstoffer leveren din har å filtrere ut av kroppen.

Ytterligere anbefalinger

Ifølge Mayo Clinic, er tilstrekkelige vitenskapelige studier på effekten av detox dietter fortsatt mangler. Noen mennesker kan oppleve at avgiftning fungerer for dem, mens andre ikke vil få de samme resultatene. Det fulle omfanget av fordeler og risiko forbundet med detox regimer er ennå ikke bestemt. Lyd matvaner og regelmessig mosjon vil alltid være den beste tilnærmingen til å leve sunt og ha god leverfunksjon.