Digidexo.com

Ulike grunner til hvorfor folk har Briller

Mer enn halvparten av folk i USA bruker briller eller kontaktlinser for å forbedre synet. Briller har utviklet seg fra to forstørrelsesglass briller koblet sammen og slitt på slutten av nesen inn i vanlige briller slitt i dag. Det finnes en rekke synsforstyrrelser som kan kreve folk til å bruke briller.

Nærsynthet

Nærsynthet eller nærsynthet er en tilstand når folk kan se nære objekter klart, men fjerne objekter vises ut av fokus og uskarpe. Dette er på grunn av en brytningsfeil i øyet, hvor bildet av det fjerntliggende objektet er dannet i fronten av retina, og kan ikke sees tydelig. Nærsynthet er tenkt å være arvelig og påvirker mer enn 25 prosent av den amerikanske befolkningen. Det blir vanligvis tydelig i barndommen og forverres til tidlig voksen alder, selv om det er sjeldent hos spedbarn.

Langsynthet

Langsynthet eller hypermetropi skjer når øyeeplet er for kort, noe som betyr at fokuseringspunktet ligger utenfor bakveggen av øyet. Dette betyr at når lysstrålene treffer netthinnen er de fortsatt ennå ikke er i fokus. Hypermetrope folk kan se fjerne objekter klart med i nærheten av objekter å være ute av fokus. I alvorlige tilfeller alle objekter kan bli uskarpe. Hypermetropi er vanlig i spedbarnsalder hos de fleste barn å miste den av den tiden de er tenåringer.

Astigmatisme

Astigmatisme er når en krumning på hornhinnen og / eller linsen i øyet hindrer lysstråler fra å bli fokusert på et enkelt punkt av netthinnen. Dette resulterer i at personen ser et uskarpt bilde. Dette resulterer i dårlig synsskarphet på både nær og fjern gjenstander. Tilstanden er ofte arvelig.

Skjeling

Myse eller kryss øye refererer til øynene som ikke er rette eller riktig justert. Som øyemusklene ikke fungerer sammen, kanskje ett øye slår inn som de andre svinger i en annen retning. Denne tilstanden kan være konstant eller kommer og går. I noen tilfeller kan det alternere mellom øynene, med første øye snu og deretter den andre. Denne tilstanden kan noen ganger bli korrigert med spesielle brilleglass og drops, og må diagnostiseres tidlig ved visuell screening.