Digidexo.com

Behandling for Acerbated Astma På grunn av en kald

Selv om ikke alle forkjølelser resultere i acerbating astma, er om lag 80 prosent av alle acerbated astmatilfeller hos barn er brakt videre av en vanlig forkjølelse virus. Når du har astma, luftveiene i lungene dine overreagerer på allergener, irritanter og infeksjoner --- inkludert virus. Som med alle astma utløse, infeksjoner føre til at luftveiene til å skille ut stoffer som forårsaker betennelse og overflødig slim. Compounding problemet, kan virus formere lettere i lungene som er berørt av astma enn hos friske lunger.

Astma kan være dødelig, så når tilstanden er acerbated uansett grunn, inkludert et forkjølelsesvirus, må symptomene behandles umiddelbart. Heldigvis, det store flertallet av virus som forårsaker en kald kjøre sine kurs på mindre enn en uke, så så lenge de astmasymptomene er under kontroll bør kulden avtar sammen med astmatisk episode.

MDIs og nebulizers

Intervensjon medisinering inkluderer en oppmålt-dose inhalator med en ventil komponent for å holde astma medisiner. Denne enheten er også referert til som en MDI. En inhalator brukes med jevne mellomrom for å hjelpe åpne bronkial luftveiene. Behandling for yngre barn innebærer vanligvis å bruke en forstøver å administrere de samme medikamentene. Den vanligste legemidler som brukes i både MDIs og nebulizers er Albuterol, også kjent som salbutamol.

Kortikosteroider

Kortikosteroider kan være foreskrevet ved utbruddet av en kald, så snart tidlig kalde symptomer, for å hindre astma fra acerbating. Kortikosteroider arbeide for å kontrollere luftveisbetennelse. Disse kan være foreskrevet i både piller og flytende form.

Hvis pasienten har en historie med akutte astmaanfall som krever sykehusinnleggelse som følge av forkjølt, kan kortikosteroider være foreskrevet for bruk med en MDI eller forstøver, og brukes som et forebyggende tiltak under varigheten av den kalde og influensasesongen.

Unn kulden

Mens det er ingen måte å øke hastigheten på tempoet i en kald, finnes det måter å ta vare på deg selv, slik at symptomene ikke forverres og føre til at luftveiene til å reagere, og dermed acerbate din astma.

Dette inkluderer å få nok hvile og væske, og muligens ta over-the-telleren kaldt rettsmidler dersom legen OKS det.

Følg nøye med astmasymptomer

Mens mange astmasyke er dyktige på å holde lavt nivå symptomene i sjakk, er det avgjørende å følge nøye for eventuelle tegn på at astma forårsaket av en vanlig forkjølelse er ikke acerbating med en hastighet som raskt kan komme ut av kontroll.

Metoder for å gjøre dette inkluderer å ta umiddelbar handling når symptomer som hoste, tungpustethet, innstramming av brystet eller kortpustethet oppstå. Disse skiltene krever en diskusjon med legen din som trolig vil resultere i en kortsiktig medisinering justering. Rask handling fra din side kan holde en mild astma angrep fra å bli alvorlig.

Ved hjelp av en peak flow meter for å overvåke luftstrømmen er en annen måte å identifisere tegn på at et astmaanfall er på vei. Hvis peak flow faller, må du kontakte legen din umiddelbart for å justere medisineringen. Denne rask handling kan også holde et alvorlig angrep på armlengdes avstand.

Hindre kulden skjer i første omgang

Hvis du klarer å hindre fanger forkjølelsesvirus, vil din astma aldri har sjansen til å blusse opp. Cold forebygging er arbeidskrevende, men relativt enkelt. Det inkluderer hyppig håndvask (spesielt før måltider), unngå folk som er syke med forkjølelse under kalde og influensasesongen, og unngå å berøre din munn, øyne og nese så mye som mulig, siden dette er hvor kaldt bakterier inn i kroppen din å gjøre deg syk.