Digidexo.com

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

Kapha representerer jord og vann elementer i Ayurveda medisin i India. Ayurveda betyr vitenskapen om livet og gir detaljerte råd for kosthold, ernæring og hvordan å behandle sykdom. Kapha individer har en tendens til å ha store bein, tykt hår, god fysisk utholdenhet og et rolig gemytt. Kaphas har også en beryktet søt tann, og hvis de overspiser ofte, har de en tendens til å bære ekstra vekt. Hvis ekstrem fedme kan øke risikoen for kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og diabetes.Panchakarma er en avgiftning som kan gjøres med en ayurvedisk lege. Det er en enkel versjon som kan gjøres hjemme i 5 til 7 dager. Hvis du har noen alvorlige medisinske tilstander eller er mer enn 15 prosent over din aktuelle kroppsvekt, bør du kontakte lege eller en ayurvedisk spesialist.

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

•  Begynn med å holde en matdagbok i en uke for å se hva og når du spiser og hvordan du føler deg etterpå. Dette er for å avgjøre om du bearbeider alt helt eller om du kanskje har matallergier. Legg merke til om det er tider når du spiser ut av kjedsomhet eller følelsesmessig overspising.

Følg råd fra Dr. Vasant Lad, en ayurvedisk spesialist. Han råder Kaphas gjøre et hjem panchakarma (avgiftning) ved å ta to gram av ghee (selges i indisk dagligvarebutikker eller helsekostbutikker) daglig med like mengder av svart pepper, ingefær eller indisk lang pepper i 3 dager.

Fortsett ved å gjøre en liten olje massasje hver dag: gni ca 2 ss. av oppvarmet maisolje over hodet, hodebunnen og hele kroppen før du dusjer om morgenen. Hver morgen før frokost, spiser en drikk av varmt vann og frisk sitronsaft presset inn i det å be peristaltikk. Vent 20 til 30 minutter før du spiser frisk frukt og te.

Forbered kitchari, en tradisjonell ayurvedisk parabolen for å avgifte kroppen. Den består av basmati ris og røde eller gule split linser kokt sammen med gurkemeie. Spis denne blandingen til lunsj og middag med dampede season grønnsaker for de første fire dagene.

Ta triphala, en blanding av tre tørket frukt før sengetid med vann. Konsumere 1 til 3 ss. av linfrøolje for å sikre daglig avføring. Etter Dr. Vasant Lad kompetanse igjen, ta en medisinert klyster hver kveld for å fjerne tykktarmen. Han anbefaler å koke 1 ss. av dahamoola te i en halvliter vann (selges i butikker som spesialiserer seg på indiske varer). Cool og sil blandingen og bruk som en nattlig klyster.

Fortsett denne detox diett ved å spise kun kitchari for dager 5 til 7. Drikk rikelig med varme te passende for Kapha (det er ayurvedisk te merket som kapha i spesialbutikker).

Gjør skånsom trening daglig. For å gå ned i vekt permanent, trene i 20 til 30 minutter daglig. Walking før frokost eller i 10 minutter etter hvert måltid er en skånsom måte å gjeninnføre daglig mosjon. Ta med flaskevann og nyte disse turer som en måte å øke stemningen og metabolisme. Gå tilbake til normal spising ved gradvis å legge dampede grønnsaker, fersk rå salater og enkle å fordøye mat.

Hint

  • For å forberede kitchari for dagens måltider skylle en kopp brun eller hvit basmati ris med en kopp rød eller gul split linse. Legg dem i en middels pott, og legger 5-6 kopper filtrert vann. Legg ¼ ts. hver av spisskummen, koriander og sennepsfrø. Kok opp og senk varmen til å koke litt avdekket i ca 25 minutter.
  • Ikke gjør dette detox diett hvis du er gravid eller nettopp har kommet seg noen sykdom, for eksempel en forkjølelse eller influensa, med mindre under en lege omsorg.
  • Ikke sulte deg selv eller gjør veldig hard trening mens du gjør panchakarma.