Digidexo.com

Hvordan å forstå bivirkninger av Photodynamic Therapy

Hvordan å forstå bivirkninger av Photodynamic Therapy


Et fremvoksende behandling for dem diagnostisert med lungekreft eller spiserørskreft er fotodynamisk terapi. Pasienter som mottar fotodynamisk terapi er vanligvis gitt en injeksjon av det fotofølsomme stoff Photofrin ™ fulgt opp av en serie av laserlys behandlinger. Kombinasjonen av disse to fremgangsmåter skaper en kjemisk reaksjon som er dødelig for kreftceller, men kan også forårsake en variasjon av bivirkninger. Før du begynner behandlingen, er det viktig å forstå nøyaktig hva disse effektene er og hvordan du kan bekjempe dem.

Bruksanvisning

Forvent å bo det meste innendørs i 4 til 6 uker. Den store bivirkning av fotodynamisk terapi er ekstrem følsomhet for naturlige eller sterkt kunstig lys. Denne følsomheten vil starte umiddelbart etter at du mottar din første behandling av Photofrin ™.

Stock opp på feber reduksjonsgir. En av bivirkningene av fotodynamisk terapi er høye interne temperaturer, brakt videre av kroppen din prøver å bekjempe infeksjoner.

Ha en jevn tilførsel av svisker eller sviske juice venter hjemme. Forstoppelse, selv om sjeldne, kan ofte forekomme hos pasienter som gjennomgår fotodynamisk terapi.

Vær forberedt for mild hevelse eller betennelse rundt svulsten området etter inngrepet. Legen din kan være i stand til å foreskrive medisiner for å lindre ubehag, selv om denne bivirkningen varer vanligvis bare 1 til 2 dager.

Forstå at eksponering for sollys kan føre til at huden blir mildt misfarget. Denne bivirkningen er rapportert hos pasienter som brukte bare et par minutter i direkte sollys.

Spør legen din om det er mulig å ta over-the-counter rettsmidler for kvalme, som er en av de mer vanlige rapporterte bivirkninger av fotodynamisk terapi.

Tips og advarsler

  • Tenk å få en ny mening om hvorvidt fotodynamisk terapi er den beste måten å behandle kreft. Du kan oppdage alternative behandlinger bedre egnet for din tilstand hvis du rådfører deg med en annen lege.
  • Husk at fotodynamisk terapi er aldri obligatorisk. Som pasient har du rett til å bestemme om du ønsker å forfølge denne behandlingen eller ikke.
  • Kontakt legen din umiddelbart hvis huden blir rød, hoven eller blemmer etter under fotodynamisk terapi.
  • Selv om det er naturlig å være bekymret eller bekymret om potensielle bivirkninger, er det mange ressurser for å hjelpe deg å bedre forstå og komme seg gjennom prosedyren. Du kan snakke med legen din for å lindre din frykt, delta i en støttegruppe med folk som allerede har gjennomgått fotodynamisk terapi eller spørre om muligheten for å få anti-angst medisinering.