Digidexo.com

Terapi for Leg Calf Perthes sykdom

Legg-Calvé-Perthes sykdom er en sjelden tilstand som påvirker hoftene av barn, og er også referert til som ischemiske nekrose i hofte, osteochondritis, avascular nekrose av lårbenshodet, og coxa plana. Det er preget av forekomsten av bein død i lårbenshodet, eller hip ball, noe som kan føre til halting i berørte barn, samt smerter. Ifølge National Osteonekrose Foundation, påvirker Legg-Calvé-Perthes sykdom omtrent én i hvert 1.200 barn, og om lag fem prosent av de som rammes har tilstanden i begge hoftene.

Nonsurgical Therapies

Det finnes en rekke kirurgiske behandlinger tilgjengelig for å behandle Legg-Calvé-Perthes sykdom. Ifølge MayoClinic.com, er fysisk terapi av en av de viktigste. Under fysioterapi, pasienter utføre ulike utvalg-of motion øvelser, som bidrar til å forbedre felles mobilitet og bidra til å forhindre fremtidige felles problemer. Ifølge NONF.org, blir krykker ofte gitt til lider av Calvé-Legg-Perthes sykdom for å holde vekten nede på hoftene, og kaster og bukseseler kan også være nødvendig for ekstra støtte og bidra til å forbedre motoriske ferdigheter. MayoClinic.com anbefaler også at barn som lider av sykdommen bør ta over-the-counter smertestillende og anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen å bidra til å redusere leddsmerter. Imidlertid alltid være spesielt oppmerksom på dosering (om du ikke ønsker å gi et barn for mye), og aldri gi et barn aspirin (som det potensielt kan produsere negative bivirkninger).

Kirurgiske Therapies

De to vanligste kirurgiske behandlinger for å behandle Legg-kalver-Perthes sykdom er tenotomy og osteotomi. Ifølge NONF.org, er en tenotomy en prosedyre designet for å frigjøre halter-indusert atrophied (eller bortkastet bort) muskler. Når kirurgen utgivelser musklene, er en støpt satt på barnet for omtrent seks til åtte uker. I løpet av den tiden, vil de behandlede muskler forhåpentligvis regenerere og nå et mer normalt og naturlig lengde. Osteotomi er et generelt begrep som beskriver alle kirurgiske prosedyren involverer skjæring og reposisjonering av bein. Ofte i Legg-Calvé-Perthes sykdom, ballen som passer inn i et barns hofteskålen (eller lårbenshodet) mykgjør og kan skli ut, som krever en femoral varus osteotomi. Målet med denne operasjonen er å dirigere ballen tilbake inn i kontakten, og kan eller ikke kan kreve ballen enkelt roteres. I noen tilfeller kan en osteotomi må utføres direkte over hofteskålen. I denne prosedyren, er kontakten selv (i motsetning til ball) flyttet inn i en bedre posisjon, og kan bidra til å forhindre for ballen fra å bli deformert og gli ut av sted. Ifølge nettstedet NONF.org kan ballen også trenger å bli restrukturert og, i ekstreme tilfeller, erstattet. Dette gjøres gjennom en kirurgisk prosedyre som kalles protesekirurgi.